6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTVR INFO, creştere spectaculoasă de audiență în 2023

TVR INFO, creştere spectaculoasă de audiență în 2023

Începutul de an marchează o nouă performanță pentru TVR INFO: pe parcursul anului 2023, canalul de știri al Televiziunii Române a înregistrat o dublare a cifrelor de audiență, la doar un an şi jumătate de la relansare.

“Mă bucur că relansarea TVR INFO s-a dovedit a fi un proiect de succes”

„Producţiile relevante, cu ştiri echilibrate, realizate de echipa Direcţiei Ştiri a SRTv, au câştigat încrederea publicului telespectator, asigurând o creştere constantă a TVR INFO în topul audienţelor. Mă bucur că relansarea TVR INFO s-a dovedit a fi un proiect de succes, iar postul de ştiri aduce un aport substanţial la îndeplinirea misiunii publice a Televiziunii Române”, a declarat Dan Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al SRTv.

Astfel, în anul 2023, pe segmentul orar 07.00-24.00, target național, TVR INFO a înregistrat o creştere a audienței de 119%, având, în luna decembrie, o medie de peste 13.000 de telespectatori pe minut.

În mediul urban, pe același segment orar, audiența TVR INFO a fost cu 97% mai mare, având o medie de peste 6.700 de telespectatori pe minut, pentru ca în mediul rural să înregistreze un salt de 145%, cu o medie de aproape 6.800 de telespectatori pe minut.

Datele de audienţă au relevat faptul că TVR INFO atrage tot mai mulți tineri în faţa micilor ecrane. În mediul urban, pe tronsonul orar 07.00-24.00, postul de ştiri a înregistrat, în luna decembrie faţă de luna ianuarie 2023, o creştere de 56% pe segmentul de vârstă 25-34 de ani şi de 29% în rândul publicului cu vârsta între 35-44 de ani.

Telejurnalele, dezbaterile, producţiile pe teme sociale, educative, de sănătate sau financiare, documentarele şi evenimentele majore – precum Summit-ul Miniştrilor de Externe ai NATO de la Bucureşti, Programul cultural naţional „Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023”, Summit-ul ITU PP 22 – Reuniunea Miniştrilor Digitalizării şi lideri de mari companii în domeniu din întreaga lume, Summit-ul Comunităţii Politice Europene din Republica Moldova, Summit-ul Iniţiativei celor 3 Mări etc. -, transmise de TVR INFO, au făcut ca postul de ştiri al Televiziunii Publice să fie preferat de telespectatori ca sursă de informare credibilă şi echidistantă.

Relansat în iunie 2022 sub sloganul „Ştiri de încredere”, TVR INFO aduce constant publicului cele mai relevante ştiri de actualitate, prezintă subiecte şi fapte esenţiale, informaţii atent verificate şi dezbateri echilibrate.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...
Ultima oră
Pe aceeași temă