6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăLifestyleTurnul Eiffel înregistrează 6,3 milioane de vizitatori în 2023, depășind nivelul de...

Turnul Eiffel înregistrează 6,3 milioane de vizitatori în 2023, depășind nivelul de dinainte de COVID

Turnul Eiffel, simbol iconic al Parisului, a atras un număr impresionant de 6,3 milioane de vizitatori în cursul anului 2023, potrivit anunțului făcut vineri de către compania care îl gestionează, Sete. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă în comparație cu anul 2019, pre-pandemie, consolidând astfel poziția Turnului Eiffel ca destinație turistică de prim rang.

Anul 2023 a fost un an de succes pentru Turnul Eiffel, înregistrând o creștere semnificativă a numărului de vizitatori, ajungând la aproape 6,3 milioane de turiști. Aceasta reprezintă o creștere cu 8% față de anul 2022 și depășește chiar nivelul înregistrat în 2019, pre-pandemie.

Anul trecut a fost marcat de omagii aduse lui Gustave Eiffel cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea sa. Compania care gestionează Turnul Eiffel, Sete, a introdus și noi servicii, inclusiv tururi ghidate și oferte de catering realizate de maeștri bucătari de top, precum Frédéric Anton și Thierry Marx.

Aceste inițiative au contribuit la revitalizarea atractivității Turnului Eiffel și au fost bine primite de către public. În ciuda perioadelor de închidere temporară în timpul pandemiei, Turnul Eiffel își recâștigă statutul de destinație turistică preferată și continuă să impresioneze vizitatorii cu panorama sa uimitoare asupra orașului Paris.

YouTube video

Principalii vizitatori

Francezii rămân pe primul loc în topul vizitatorilor acestui monument emblematic al Parisului (18,9%), urmaţi la mică distanţă de turiştii din America de Nord (18%),veniţi în special din Statele Unite (13,2%), notează Agerpres.

Europenii, din afara Franţei, au reprezentat 44% dintre vizitatori, în creştere în comparaţie cu anul 2019, când ei au reprezentat aproximativ 40%.

Germanii se află în frunte (7,8%), urmaţi de englezi (6,8%) şi de spanioli (6,4%).

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă