12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTuriști blocați în zona Valea Rea din Argeș

Turiști blocați în zona Valea Rea din Argeș

Reprezentanții ISU Argeș au informat că cei cinci bărbați au rămas izolați pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea, la 30 de kilometri de comuna Nucșoara.

La rândul său, directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat pentru MEDIAFAX că cei cinci turiști campau în zona respectivă și nu au mai putut pleca deoarece apa s-a umflat și nu găsesc drumul forestier.

Șeful Salvamont Nucșoara, Valentin Retevoi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei cinci intenționau să urce pe Vârful Omu: ”Au trecut cu mașinile albia râului, au venit acum câteva zile. Doreau să urce pe Vârful Omu. A venit viitura și au rămas blocați”, a declarat Retevoi, citat de Mediafax.

Potrivit lui Retevoi, intervenția este grea și de durată.

”Este o acțiune dificilă, o să intrăm în râu, o să întindem corzi. Va dura ceva, cred că 4 -5 ore”, a spus șeful Salvamont Nucșoara.

Pentru salvarea acestora intervin o echipă a Salvamont Nucșoara, un echipaj cu barcă pneumatică și un echipaj SMURD de la Detașamentul Curtea de Argeș.

Sâmbătă, tot pe râul Doamnei, însă în comuna Corbi, un bărbat care a încercat să traverseze călare apa a fost luat de o viitură și a murit.

Cele mai citite

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

SAMEDAY ar putea prelua compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria

SAMEDAY, cunoscută pentru inovația sa în domeniul livrărilor și introducerea livrărilor easybox în România, anunță planurile de preluare a companiei de curierat rapid Sprinter...
Ultima oră
Pe aceeași temă