11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTurcii vor să zboare spre Delta Dunării

Turcii vor să zboare spre Delta Dunării

La discuțiile cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale și a eventualelor oportunități de afaceri, au mai fost prezenți prefectul Lucian Furdui și prim-vicepreședintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Filiala Tulcea, Sterică Fudulea.

„Relațiile româno-turce au fost, în special în zona Dobrogei, foarte strânse. Pe drumul dinspre Constanța, ați trecut prin Babadag, cea mai veche așezare de pe teritoriul României. Noi, Consiliul Județean Tulcea, ne-am implicat în tot ce înseamnă evenimente privind comunitățile etnice care au dorit să-și promoveze tradițiile. Sperăm ca pe viitor să putem găsi colaborări și pe domeniul economic, Tulcea având numeroase oportunități pentru oamenii de afaceri turci. În toamna anului trecut, Tulcea a fost vizitată de reprezentanții companiei aeriene Turkish Airlines, care au precizat că își doresc să promoveze atât România cât și Delta Dunării, ca destinație turistică, și să dezvolte această cooperare cu sprijinul autorităților locale, al agențiilor de turism și al proprietarilor de hoteluri. Cu acel prilej ne-am exprimat interesul total ca Turkish Airlines să aibă zboruri pe Aeroportul Delta Dunării. Compania s-a arătat interesată de continuarea demersurilor, alături de factorii tulceni direct implicați, pentru analiza posibilităților de extindere a curselor aeriene. Vreau să vă asigur, în numele Consiliului Județean Tulcea, că suntem total deschiși colaborării în vederea fructificării oportunităților de afaceri între cele două părți. În momentul de față, județul nostru se află într-un amplu proces de investiții în infrastructură, tocmai pentru crearea condițiilor de dezvoltare economică ca urmare a asigurării conectivității“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

De asemenea, administratorul public Vasile Strat a solicitat mijlocirea unei noi întâlnire cu conducerea companiei Turkish Airlines: „Am dori să ne facilitați cumva o nouă întâlnire cu dânșii, pentru că dorim ca în luna august sau septembrie să putem deschide traficul pe aeroportul tulcean. În momentul de față, întrunim condițiile optime pentru a putea opera pe acest aeroport. Ne-ar fi de folos să ne înlesniți o nouă discuție cu dumnealor, astfel încât să reușim să desprindem o linie de trafic și pe Tulcea, având în vedere că sunt solicitări de transport și din județele limitrofe“.

„Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă și mărturisesc că am mai fost la Tulcea de câteva ori în scop turistic. Trebuie remarcat că Tulcea este foarte bogată din punct de vedere etnic și că este foarte importantă prietenia adevărată dintre turci și români. Relațiile româno-turce sunt foarte vechi, împământenite, și spre deosebire de alte țări sunt mult mai puternice.

În afară de tranzacții de import-export și investiții, relațiile care se construiesc la nivel social, în sănătate, învățământ dar și în alte domenii, sunt relații foarte strânse. Am venit aici pentru a mă informa asupra posibilităților de dezvoltare a acestor relații. La Constanța, Turkish Airlines are linii directe, cu reprezentantul acestei companii am o relație foarte bună și voi avea o discuție cu dumnealor în vederea unei noi întâlniri cu privire la Aeroportul Delta Dunării.

De asemenea, ca reprezentant al consulatului pe probleme economice vă putem ajuta în câteva domenii, prin înlesnirea unor întâlniri cu oameni de afaceri turci“, a declarat atașatul comercial Kadir Yazihan.

În luna septembrie a anului trecut, a avut loc o primă întâlnire de lucru a autorităților județene cu reprezentanții companiei aeriene.

 

 

 

Cele mai citite

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

Proiectul de OUG pentru comasarea alegerilor, în transparență publică. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a pus, joi, în transparenţă publică, proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă