16.5 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeInternaționalTurbulențele "de coșmar" au rănit 12 persoane într-un zbor transatlantic

Turbulențele “de coșmar” au rănit 12 persoane într-un zbor transatlantic

Un zbor transatlantic de “coșmar” a avut turbulențe atât de violente încât cel puțin 12 persoane au fost rănite, iar pasagerii au povestit cum au fost izbiți de tavanul avionului și aruncați la podea.

Zborul R1133 al companiei Aerolíneas Argentinas, un avion Airbus A330-200 cu două motoare cu reacție, care a decolat în jurul orei 20:00 pe 18 octombrie de la Madrid, a avut probleme în timpul zborului, în drum spre aeroportul Ezeiza din Buenos Aires, notează CNN.

Potrivit relatărilor postate pe Twitter, pasagerii au fost prinși cu garda jos în timp ce aeronava se mișca în sus și în jos.

“Ei bine, au fost niște turbulențe în timpul cărora nu ni s-a spus să ne punem centura de securitate și toată lumea a zburat”, a scris un pasager, postat pe Twitter sub numele de adrianceitor.

O imagine postată pe Twitter arată pasageri care stăteau într-un colț de frică, cu resturi împrăștiate pe podeaua cabinei. O alta arăta ceea ce părea a fi o încrengătură de tuburi de măști de oxigen atârnând din tavan.

Într-o declarație, Aerolineas Argentinas a precizat că trei persoane au avut nevoie să fie plasate sub “observație medicală atentă” după ce aeronava a aterizat în Buenos Aires, în timp ce alte nouă persoane au fost tratate pentru “răni ușoare”.

“Conform informațiilor oferite de echipaj, luminile centurilor de siguranță erau aprinse și s-a făcut anunțul corespunzător”, se arată în comunicat. “Pasagerii care au fost răniți și cei care au trebuit să fie transferați nu purtau centura de siguranță în momentul turbulențelor”.

Compania aeriană a precizat că “evenimentul” a avut loc deasupra Oceanului Atlantic, în timp ce aeronava A330 cu 271 de pasageri și 13 membri ai echipajului se apropia de America de Sud.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Estul poate salva Vestul (II)

Ritmul democratizării e unul alert în Estul Europei. În timpul alergărilor pe turnanta impusă de Bruxelles spre mult visata prosperitate, cu obstacole înadins montate,...

Incendiu pe Calea Dorobanți. Pompierii au trimis 11 autospeciale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov (ISUBIF) a trimis 11 autospeciale pentru a stinge un incendiu pe Calea Dorobanți. Incendiul s-a declanșat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă