7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiTrupele NATO și tancurile alianței participă la exerciții militare în Letonia

Trupele NATO și tancurile alianței participă la exerciții militare în Letonia

Trupele NATO și tancurile alianței nord-atlantice participă la exerciții militare în Letonia, potrivit Reuters.

Grupul de luptă îmbunătățit cu prezență în avans, din Letonia, a organizat un exercițiu de antrenament militar al NATO miercuri (29 martie) la terenul de la Adazi.


Din 20 martie până pe 31 martie, zece națiuni participă la exercițiile Crystal Arrow menite să îmbunătățească cooperarea dintre forțele armate ale țărilor NATO.


Trupele americane au participat la exercițiu, alături de cele nouă țări, Letonia, Albania, Republica Cehă, Italia, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Spania și Slovenia care fac parte din grupul de luptă multinațional condus de Canada.


Forțele spaniole și-au afișat și NASAMS, sistemul de apărare cu rază medie, desfășurat în baza Lielvarde din Letonia.

NATO pregătește cel mai amplu exercițiu militar, Defender Europe 2023. România este una dintre țările gazdă. Forțe NATO vor avea acțiuni și în Kosovo

Alianța Nord-Atlantică pregătește cel mai amplu exercițiu militar al anului 2023, intitulat Defender Europe 2023, iar una dintre țările gazdă ale acestui exercițiu va fi România.

Implicarea României în această acțiune a NATO a fost confirmată, cel mai recent, de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr. Ministrul s-a referit la acest subiect cu prilejul participării sale la bilanțul Statului Major al Apărării. Bilanțul, desfășurat la 8 februarie 2023, s-a referit la anul 2022 dar a inclus și proiecte pentru anul 2023.

„Ne vom pregăti pe toate palierele, pe scenarii întrunite ale acțiunilor militare terestre, aeriene, navale și în spațiul virtual. Ne vom antrena cu tehnica nou intrată în dotare, vom utiliza lecțiile învățate din conflictele actuale, alături de aliați și parteneri, în țară și în străinătate. Exercițiul Saber Guardian, o secvență importantă din seria Defender Europe 23, condusă de Forțele Terestre ale SUA în Europa și Africa, va avea loc în țara noastră”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Exercițiul NATO este condus de Forțele Terestre ale SUA

Pregătirea noului exercițiu din seria Defender Europe a început în anul 2022. Încă din acel moment, conducerea NATO a luat în calcul faptul că, în imediata apropiere a zonelor stabilite pentru exercițiu, se desfășoară războiul dintre Rusia și Ucraina. Un alt element sensibil este faptul că la exercițiul NATO din anul 2023 participă și trupe din Kosovo. Cu alte cuvinte, o parte a exercițiului NATO se desfășoară în Kosovo, cu toate că Serbia, țara din care s-a desprins Kosovo, nu este membru NATO.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă