30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să “încheie” războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde “mult sprijin” la nivel global, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Declaraţiile lui Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, au fost publicate luni, în ziua în care Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie prin care cere încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza, Statele Unite, principalul susţinător al Israelului, abţinându-se de la vot.

“Trebuie să pună capăt războiului. Trebuie să încheie”, a declarat Trump într-un interviu acordat ziarului Israel Hayom.

“Şi voi spune că Israelul trebuie să fie foarte atent pentru că pierde o mare parte a lumii, pierde mult sprijin, trebuie să termine, trebuie să-şi încheie treaba”, a adăugat Trump.

Donald Trump s-a prezentat deseori drept un aliat loial al Israelului, reamintind decizia sa de a transfera ambasada Statelor Unite la Ierusalim şi rolul administraţiei sale în negocierea în 2020 a acordurilor de normalizare a relaţiilor între Israel şi ţări arabe, precum Emiratele Arabe Unite şi Bahrein.

Războiul din Gaza, care a început în urmă cu cinci luni, s-a soldat cu peste 32.300 de morţi, peste 74.600 de răniţi, iar jumătate din populaţia enclavei este în pericol iminent de înfometare.

Întrebat în legătură cu modul în care el ar fi răspuns la atacul Hamas, Trump a declarat că ar fi procedat “în mare măsură în acelaşi mod” ca Israelul, dar şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la imaginea unui război în curs în care loviturile israeliene au lăsat o mare parte a Fâşiei Gaza în ruine.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...
Ultima oră
Pe aceeași temă