8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSocialJustițieTrei persoane condamnate la închisoare cu executare au fost aduse în țară

Trei persoane condamnate la închisoare cu executare au fost aduse în țară

Trei persoane care au fost condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate au fost aduse în ţară din Marea Britanie, Elveţia şi Norvegia, informează, joi, Poliţia Română, potrivit agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Cluj, care a fost condamnat de Judecătoria Cluj la patru ani de închisoare pentru fals, a fost escortat din Marea Britanie.

De asemenea, un bărbat de 39 de ani, din Sălaj, a fost adus din Elveţia, fiind condamnat de Judecătoria Jibou pentru violare de domiciliu şi distrugere.

Totodată, un tânăr de 26 de ani, din Botoşani, care a fost condamnat la un an de detenţie pentru infracţiuni la regimul rutier, a fost adus în ţară din Norvegia.

Cei trei au fost încarceraţi, în vederea executării pedepselor.

OFICIAL! Se cere extrădarea cumnatului lui Mircea Geoană

Autoritățile române au emis oficial o cerere de extrădare pentru bancherul Ionuț Costea, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare într-un scandal de corupție care implică și fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu. Cumnatul lui Mircea Geoană, dat în urmărire internațională, a fost localizat în Turcia. În cazul lui Costea, judecătorii au dispus confiscarea șpăgilor primite, în sumă totală de 2 milioane de euro și 3 milioane de lei.

Ionuț Costea, fost președinte al Eximbank și fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită în dosarul șpăgilor legate de reabilitarea căii ferate București-Constanța. Cu toate acestea, în momentul pronunțării deciziei definitive, Costea nu se afla în țară, fiind dat în urmărire.

Cumnatul lui Mircea Geoană, localizat în Turcia

Bancherul fugit în vârstă de 64 de ani, Ionuț Costea, a fost localizat recent în Turcia, țară în care a intrat în februarie anul trecut, cu trei luni înainte de condamnarea definitivă. Autoritățile de la Ankara au confirmat intrarea sa în țară înainte de emiterea mandatelor de executare a pedepsei și de arest european.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Criză fără precedent la autoritatea lui Zgonea

Deputatul Dan Tănase a făcut o interpelare la instituția condusă de Valeriu Zgonea în care a enumerat câteva din problemele existente la autoritatea...

Salariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților

Pentru prima dată în România, salariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților, anunță un articol postat pe site-ul termene.ro. În luna februarie...

România e tot mai mică! Au dispărut 60 de ha în ultimii 40 de ani

România pierde în fiecare an aproximativ un hectar din teritoriu. În patru decenii, au dispărut circa 60 de ha, în județele Botoșani și...
Ultima oră
Pe aceeași temă