10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrei minori, suspectaţi că au făcut schimb de mesaje cu privire la...

Trei minori, suspectaţi că au făcut schimb de mesaje cu privire la planificarea unui atentat terorist

Autoritățile belgiene au efectuat duminică patru arestări în legătură cu presupusele discuții privind planificarea unui “atentat terorist”. Printre cei reținuți se află un adult și trei minori, suspectați că au schimbat mesaje care indicau intenția de a comite un act terorist. Arestările au fost confirmate de parchetul federal responsabil cu ancheta.

Patru tineri, dintre care trei minori aflați “la sfârșitul adolescenței” și un tânăr de 18 ani, au fost arestați în urma unor percheziții desfășurate la Bruxelles, Ninove, Charleroi și Liege, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al parchetului, Eric Van Der Sypt.

Aceștia sunt suspectați de planificarea unui atentat terorist în Belgia. Operațiunea a avut loc în cadrul unei acțiuni a poliției pentru identificarea “persoanelor potențial violente și suspectate de legături cu extremismul islamist”, conform informațiilor furnizate de RTBF.

Mesajele au fost suficient de îngrijorătoare

“Nu s-au găsit nici arme, nici explozibili. Poliţia a confiscat telefoane mobile şi laptopuri pentru a le analiza”, a adăugat purtătorul de cuvânt citat, confirmând informaţiile din media belgiene RTBF şi HLN, notează Agerpres.

Mesajele pe care şi le-au trimis cei patru suspecţi au fost “suficient de îngrijorătoare pentru ca noi să intervenim şi să efectuăm percheziţii”, a declarat Van Der Sypt.

“Nu că ar fi planificat ceva pentru a doua zi, dar a fost destul de iminent pentru a interveni”, a mai adăugat el.

Relativa tinereţe a suspecţilor a sporit neîncrederea autorităţilor. La vârsta asta, ei “sunt foarte flexibili. Dacă cineva le dă o armă, de exemplu, lucrurile pot evolua foarte, foarte repede. Deci nu vrem să ne asumăm niciun risc”, a spus purtătorul de cuvânt menţionat.

Cei patru suspecţi sunt în prezent interogaţi, iar un judecător de instrucţie urmează să stabilească măsurile ce vor fi luate în cazul lor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă