18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalTragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un...

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de est a Spaniei.

Potrivit presei spaniole, 20 de persoane sunt date dispărute, deşi acest bilanţ nu a fost confirmat de Jorge Suarez, directorul adjunct al serviciilor de urgenţă din regiunea Valencia, vineri în zori.

Acesta a spus că pompierii nu au reuşit să pătrundă încă în clădire din motive de siguranţă. Structura, care a ars în mare parte, va trebui mai întâi să fie răcită din exterior. Un bilanţ anterior făcea referire la 14 răniţi, dintre care şase pompieri.

Incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul al patrulea din clădirea cu 15 etaje, a cărei construcţie a fost finalizată în urmă cu câţiva ani, şi care s-a răspândit rapid în întregul imobil.

Experţii au explicat pentru presa spaniolă că incendiul a cuprins rapid faţada, realizată din materiale inflamabile, parţial din cauza vânturilor puternice.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă