6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalTragedie în Italia! Cel puțin 20 de morți, după ce un autocar...

Tragedie în Italia! Cel puțin 20 de morți, după ce un autocar a căzut de pe un pod

Cel puţin 20 de persoane, printre care doi copii, și-au pierdut viața după ce un autobuz s-a prăbuşit marţi seara de pe un pod la Veneţia, în nordul Italiei.

„O tragedie a lovit comunitatea noastră în această seară, cu numeroase victime printre cei prezenţi la bordul autobuzului care a căzut de pe un pod în apropiere de Mestre, pe uscat”, a anunţat primarul orașului, Luigi Brugnaro, pe Facebook.

Potrivit pompierilor de la Veneţia, autobuzul „a luat foc” după ce a căzut de pe un pod peste linia de cale ferată între Mestre şi Marghera, două localităţi minitrofe Veneţiei.

Premierul italian Giorgia Meloni şi-a exprimat imediat „profundele condoleanţe”.

„Sunt în contact cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul (transporturilor) Matteo Salvini pentru a urmări ştirile despre această tragedie”, a declarat ea într-un comunicat.

Ediţia online a publicaţiei ilgazzettino.it scrie că autobuzul aparţinea companiei La Linea care efectuează curse în localităţile Veneţia şi Chioggia, precum şi interurbane în provincia Veneţia. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă