5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăLifestyleTop cinci cele mai populare cântece din Regatul Unit

Top cinci cele mai populare cântece din Regatul Unit

“Last Christmas” interpretat de Wham! a triumfat în topul muzical de Crăciun, ocupând prima poziție, la 39 de ani de la lansarea melodiei. Potrivit informațiilor furnizate de BBC, această piesă iconică din 1984 a reușit să învingă concurența acerbă, inclusiv pe Sam Ryder, în cadrul unei curse muzicale strânse, făcând istorie în lumea muzicală britanică. Un alt nume sonor, Mariah Carey, a completat podiumul pe locul trei.

Deși “Last Christmas” a devenit un clasic indiscutabil în preferințele auditului în decursul deceniilor, acesta a atins pentru prima dată apogeul topului muzical britanic în săptămâna Crăciunului. Andrew Ridgeley, colegul de trupă al regretatului George Michael, a mărturisit pentru BBC că este copleșit de această realizare și că George Michael, decedat în 2016, își dorea întotdeauna ca acest single să devină liderul topului de Crăciun în Regatul Unit.

Lansat inițial în 1984, “Last Christmas” a fost detronat, iniial, de “Do They Know It’s Christmas”, un single al organizației de caritate Band Aid. Cu toate acestea, în acest an, fanii britanici au descărcat single-ul de 13,3 milioane de ori, transformându-l în cea mai ascultată piesă în weekendul Crăciunului și aducându-l în topul muzical britanic.

YouTube video

Top cinci cele mai populare cântece din Regatul Unit

1) “Last Christmas” – Wham!

2) “You’re Christmas To Me” – Sam Ryder

3) “All I Want For Christmas Is You” – Mariah Carey

4) “Stick Season” – Noah Kahan

5) “Merry Christmas” – Ed Sheeran şi Elton John

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă