Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii până pe 24 iulie, ora 12,00
Proba scrisă a avut loc săptămâna trecută, în 41 de județe și municipiul București care au organizat examenul în 114 centre.
Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar a fost 86,48%, mai mare cu peste 3% faţă de anul trecut.
La proba scrisă au fost prezenţi 31.237 de candidaţi, din totalul celor 35.971 cu drept de participare. Dintre cei prezenţi, aproape 6.000 sunt absolvenții promoției din acest an. Alți aproape 5.000 de candidați au renunțat să mai dea acest concurs, din motive personale, metodologice sau medicale.
49 de candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nu vor putea ocupa posturi didactice în anul şcolar 2024 – 2025.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice organizate de Inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică, adică inspecția la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă și la inspecție.
Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi publicate pe 31 iulie.