18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăȘtirile zileiTikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care...

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance’s TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată luna aceasta în Franța și Spania, din cauza îngrijorărilor legate de potențialul impact asupra copiilor și a sănătății mintale a utilizatorilor, a anunțat miercuri Comisia Europeană, potrivit Reuters.

Măsura luată de Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, în temeiul normelor UE în domeniul tehnologiei, cunoscute sub numele de Legea privind serviciile digitale (DSA), vine la două luni după ce a deschis o anchetă asupra TikTok pentru posibile încălcări ale legii.

Această lege istorică impune companiilor să facă mai mult pentru a combate conținutul ilegal și dăunător de pe platformele lor, cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri anuală globală în caz de încălcare.

Comisia a declarat că TikTok ar fi trebuit să efectueze o evaluare a riscurilor noii aplicații înainte de a o lansa în cele 27 de țări din Uniunea Europeană.

“Este social media “lite” la fel de adictivă și toxică precum țigările “light”? Tocmai am trimis o cerere de informații privind lansarea #TikTokLite. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a proteja minorii în cadrul #DSA”, a declarat Breton pe platforma de socializare X.

Comisia a atras atenția asupra impactului potențial al noului program “Task and Reward Lite” asupra protecției minorilor, precum și asupra sănătății mintale a utilizatorilor, în special în ceea ce privește stimularea potențială a comportamentelor de dependență.

TikTok Lite, care se adresează utilizatorilor cu vârsta de peste 18 ani, are un “Program de recompense” care le permite acestora să câștige puncte în timp ce îndeplinesc anumite sarcini pe platformă, cum ar fi vizionarea de videoclipuri, aprecierea conținutului, urmărirea creatorilor sau invitarea prietenilor să se alăture.

Aceste puncte pot fi schimbate pentru recompense, cum ar fi vouchere Amazon, carduri cadou prin PayPal sau monedele TikTok, care pot fi cheltuite pentru a le oferi creatorilor.

“Am vorbit deja cu Comisia în legătură cu acest produs și le vom furniza informații”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă