15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăȘtirile zileiTikTok Lite ar putea fi suspendat în Europa, spun autoritățile de reglementare...

TikTok Lite ar putea fi suspendat în Europa, spun autoritățile de reglementare din UE

O caracteristică cheie a noii aplicații TikTok, TikTok Lite, ar putea fi suspendată în Uniunea Europeană dacă oficialii companiei nu aduc argumente cu privire la îngrijorările autorităților de reglementare în ceea ce privește la impactul acesteia asupra sănătății mentale a utilizatorilor, a anunțat Comisia Europeană, potrivit Reuters.

Executivul UE a precizat că TikTok are la dispoziție 24 de ore pentru a furniza un raport de evaluare a riscurilor privind TikTok Lite sau riscă amenzi. De altfel, are timp până la 3 mai pentru a furniza alte informații solicitate.

“Prin urmare, Comisia a comunicat companiei TikTok intenția sa de a impune măsuri provizorii care constau în suspendarea programului de recompense TikTok Lite în UE până la evaluarea siguranței acestuia”, a precizat autoritatea de supraveghere a UE într-un comunicat.

Varianta Lite a fost lansată în Franța și Spania. Mai exact, TikTok Lite va permite utilizatorilor să adune puncte, echivalentul a câțiva cenți zilnic, în timp ce îndeplinesc anumite obiective pe platformă, spre exemplu: vizionarea de materiale video, vizionarea conținutului, urmărirea creatorilor, invitarea prietenilor să se alăture TikTok. Aceste puncte pot fi schimbate cu recompense în bani sau vouchere pe Amazon.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă