8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalTikTok angajează un alt fost consilier al lui Biden în încercarea de...

TikTok angajează un alt fost consilier al lui Biden în încercarea de a evita interdicția din SUA

Un fost consilier al lui Biden face lobby în numele TikTok, în timp ce platforma de socializare extrem de populară lansează o campanie pentru a evita o interdicție din partea SUA, notează The Hill.

TikTok a încheiat un contract cu Ankit Desai, un lobbyist angajat care a fost pentru scurt timp consilier al senatorului Biden, în 2005, potrivit unui document depus la Congres. TikTok l-a angajat pe Desai la sfârșitul lunii ianuarie pentru a face lobby cu privire la “reglementarea platformelor de conținut”.

Cea mai recentă angajare vine în contextul în care Washingtonul pare mai aproape ca niciodată de interzicerea aplicației, invocând preocupări legate de confidențialitatea datelor și de securitatea națională.

Joi, legislatorii l-au interogat pe directorul general al TikTok, Shou Zi Chew, timp de aproximativ cinci ore, iar administrația Biden a declarat că platforma poate continua să funcționeze în SUA doar dacă se separă de compania mamă chineză.

“TikTok a ales în mod repetat calea pentru mai mult control, mai multă supraveghere și mai multă manipulare. Platforma dvs. ar trebui interzisă”, i-a spus președinta Comisiei pentru energie și comerț din Camera Reprezentanților, Cathy McMorris Rodgers (R-Wash.), lui Chew, în cadrul audierii.

TikTok a reacționat adunând rapid o listă uriașă de lobbyiști cu legături strânse cu Biden și cu liderii din Congres.

TikTok îl angajează deja pe Jamal Brown, care a fost secretar național de presă pentru campania lui Biden din 2020. La începutul acestei luni, TikTok a încheiat un contract cu SKDK, o firmă puternică de consultanță cu legături strânse cu Biden. Anita Dunn, unul dintre fondatorii firmei, este în prezent consilier principal al președintelui.

TikTok și compania sa mamă ByteDance au cheltuit anul trecut 5,4 milioane de dolari pentru lobby, potrivit grupului de cercetare nepartizan OpenSecrets, cea mai mare cifră anuală.

Compania de social media a desfășurat 43 de lobbyiști, inclusiv mai mulți foști membri ai Congresului și consilieri de top ai președintelui Camerei Reprezentanților Kevin McCarthy (R-Calif.), ai liderului majorității din Senat Chuck Schumer (D-N.Y.) și ai fostului președinte Nancy Pelosi (D-Calif.).

TikTok a “inundat”, de asemenea, zona Washington, D.C., cu reclame care exprimă angajamentul companiei față de confidențialitatea datelor și care arată modul în care micile întreprinderi americane se bazează pe platformă.

Joi, legislatorii nu au părut în mare parte convinși de remarcile lui Chew, care a afirmat că TikTok nu răspunde în fața guvernului chinez și că TikTok concepe un plan pentru ca datele să fie stocate la compania americană de software Oracle.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Navalnîi a fost înmormântat

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, a fost înmormântat...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă