21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieAutoTesla va începe producția modelului Cybertruck, amânat de cel puțin 4 ani

Tesla va începe producția modelului Cybertruck, amânat de cel puțin 4 ani

Tesla a scos de pe liniile de fabricație primul pickup Cybertruck și urmează înceapă producția de serie. Modelul a fost prezentat, în formă de concept, de Elon Musk în urmă cu patru ani.

„Primul Cybertruck construit la Giga Texas!”, a transmis compania. Pickup-ul a înregistrat întârzieri mari față de programul anunțat inițial, el având aproximativ 10 ani de la prima idee anunțată de Elon Musk și circa șase ani de la prima apariție a unei schițe.

Confirmată de șeful Tesla în 2019, pandemia și evoluția dificilă a pieței auto au amânat startul producției. A fost vehiculată ulterior ca dată de start a producției 2021, dar s-a amânat din nou.

Trăsăturile anunțate ale noului model Tesla țin, pe de o parte, de autonomia care ar trebui să urce undeva la 500 de kilometri, cu o versiune de vârf care poate ajunge la 1000 km, de performanțele utilitare, care ar trebui să fie comparabile cu cele ale unui pickup clasic, și de designul atipic pe care Elon Musk l-a ales pentru acest model.

Aspectul a fost descris ca fiind inspirat din filmul Blade Runner și de automobilul Lotus Esprit, pe care l-a folosit James Bond într-unul din filmele sale. Și caroseria este una puțin obișnuită, cu o grosime și o compoziție specială, una care trebuia să determine caracteirstici de mașină blindată.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...
Ultima oră
Pe aceeași temă