25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalTesla merge în instanță pentru decesele provocate de o defecțiune a sistemului...

Tesla merge în instanță pentru decesele provocate de o defecțiune a sistemului pilot automat

Compania americană de automobile electrice, Tesla, va fi chemată de două ori în instanţă pentru decesele provocate de o defecţiune a sistemului pilot automat, conform epicnews.ro.

Tesla a negat răspunderea pentru ambele accidente, a dat vina pe eroarea şoferului şi a spus că sistemul Autopilot este sigur atunci când este monitorizat de oameni. Şoferii trebuie să fie în permanenţă atenţi la drum şi să ţină mereu mâinile pe volan, chiar şi pe autopilot.

„Nu există maşini autonome pe drumuri în ziua de azi”, a declarat oficial un reprezentant al companiei.

VIDEO: Tesla câștigă procesul privind accidentul Autopilotului

Tesla a câștigat primul proces legat de un accident în care a fost implicată funcția Autopilot, după ce un juriu din California a constatat că software-ul de conducere semi-automată nu a eșuat în ceea ce privește siguranța.

Un juriu din California a dat o sentință uimitoare în privința Tesla, în primul proces legat de un accident în care a fost implicată funcția Autopilot a companiei.

Ar putea fi o victorie crucială pentru producătorul de vehicule electrice, în timp ce testează și lansează software-ul de conducere parțial automatizat și sistemul său mai avansat “Full Self-Driving”.

Justine Hsu, rezidentă din Los Angeles, cerea daune de 3 milioane de dolari de la Tesla după ce Modelul S al acesteia a intrat într-o bordură în timp ce era pe Autopilot în 2019.

Ea a declarat că un airbag s-a desfășurat atât de violent, încât “i-a fracturat (maxilarul), i-a scos dinții și i-a provocat leziuni la nivelul feței”.

Dar vineri, juriul Curții Superioare din Los Angeles i-a acordat lui Hsu zero daune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Emblema Dogecoin, câinele Kabosu, a murit

Kabosu, câinele japonez din rasa Shiba Inu cunoscut pentru faimoasa sa fotografie devenită „meme” și care a inspirat logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, a murit vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă