25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiTeodosie amenință cu proteste după ce instanța nu a permis pelerinajul de...

Teodosie amenință cu proteste după ce instanța nu a permis pelerinajul de Sfântul Andrei

„Nu subestimaţi dorinţa oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanţa şi în alte părţi ale ţării ‘cu noi este Dumnezeu’, pentru a se putea ruga şi trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înţelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas dumneavoastră şi colaboratorilor în suflete omenia, credinţa şi dreapta simţire pe care se pare că raţiunile pandemiei vi le-au întunecat. Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din această ţară şi a nu lupta cu înverşunare împotriva lui Dumnezeu şi a celor care cred în el”, spune Teodosie în mesajul public transmis premierului Ludovic Orban.

În opinia acestuia, „niciodată drepturile credincioşilor ortodocşi şi ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite”.

Arhiepiscopul Tomisului face un apel către primul-ministru, invocând moderaţie în aplicarea restricţiilor de circulaţie în zonele de carantină impuse în contextul pandemiei, reamintindu-i faptul că tot de la un presupus conflict în care autorităţile statului au înfruntat un cleric a izbucnit Revoluţia Română la Timişoara, în 1989.

Tribunalul Constanţa a respins, miercuri, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) care interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi. Hotărârea nu este definitivă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă