14.5 C
București
vineri, 1 noiembrie 2024
AcasăSocialTemperaturi de -32 de grade resimțite într-o zonă din România

Temperaturi de -32 de grade resimțite într-o zonă din România

Temperaturile resimțite la stația meteorologică Iezer din Munţii Rodnei au ajuns la -32 de grade Celsius, fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în România, potrivit CJSU Maramureș.

Temperaturi de -32 de grade în România

Prefectura Maramureș a anunțat că vor fi înregistrate temperaturi foarte scăzute în următoarele zile. Luni, termometrele au indicat temperatura resimțită de -32 de grade Celsius, cea mai scăzută de pe teritoriul țării.

Sursa citată a precizat că cel mai rece a fost duminică seară și luni dimineața la Târgu Lăpuş -20 grade Celsius. Stratul de zăpadă măsura până la 55 cm la stația meteo Iezer, 43 cm în Pasul Gutâi, 40 cm la Băiuț, 39 cm la Cavnic, 30 cm în Baia Borșa, 29 cm la Poiana Borșa, 25 cm la Târgu Lăpuș.

„Indicele de răcire (IR) a atins pragul de – 32 de grade la staţia meteo Iezer”, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, citat de Agerpres.

Specialiștii au explicat că indicele de răcire reprezintă temperatura resimţită, care se calculează în funcţie de temperatura aerului şi viteza vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 si -5 grade, iar cele minime între -18 si -14 grade, izolat mai coborâte până spre -20 de grade, anunță Prefectura Maramureş. De asemenea,  în zonele joase, se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Gheaţa este prezentă la malul râurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Nistru, Suciu, Cavnic si Firiza. 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă