15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalȚările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de aprovizionare utilizează munca forțată sau provoacă daune mediului, potrivit infofinanciar.ro.

Directiva privind obligația de diligență în materie de durabilitate a întreprinderilor (CSDDD) trebuie să treacă la votul final în Parlamentul European. Era nevoie de o „majoritate calificată” din partea a 15 state membre. Acest număr reprezintă 65% din populația UE. Se aștepta ca legislatorii să o susțină.

Un număr insuficient de trimiși din cele 27 de țări ale UE nu au susținut legea pentru ca aceasta să poată fi adoptată. Opoziția este condusă de Partidul Liberal-Democrat din Germania, pro-business. Aceasta face parte din coaliția tripartită de guvernare, care a susținut că aceasta ar împovăra întreprinderile cu o birocrație excesivă.

A fost a doua oară când Belgia a încercat să obțină sprijinul pentru un text deja convenit cu Parlamentul European. La începutul acestei luni, la retras de pe ordinea de zi în ultimul moment. Acest lucru s-a întâmplat după ce Germania și Italia au indicat că se vor abține, conform Reuters.com.

Instabilitatea Guvernului şi lipsa reformelor structurale în sectoarele cheie ale economiei reprezintă provocări semnificative (analiză)

Sectorul industrial competitiv şi nivelul scăzut al şomajului reflectă poziţia economică solidă a României şi oferă un mediu de afaceri adecvat pentru dezvoltare şi investiţii, însă instabilitatea guvernului şi lipsa reformelor structurale în sectoarele cheie ale economiei reprezintă provocări semnificative, relevă o analiză realizată de Allianz Trade privind evaluarea riscului de neplată în principalele economii.

“România se remarcă prin diverse puncte forte care contribuie la stabilitatea şi competitivitatea sa. Aderarea la Uniunea Europeană şi relaţiile internaţionale pozitive au consolidat poziţia ţării în peisajul global. De asemenea, sectorul industrial competitiv şi nivelul scăzut al şomajului reflectă poziţia economică solidă a României şi oferă un mediu de afaceri adecvat pentru dezvoltare şi investiţii. Cu toate acestea, există şi aspecte vulnerabile care necesită atenţie. Instabilitatea guvernului şi lipsa reformelor structurale în sectoarele cheie ale economiei reprezintă provocări semnificative. Finanţele publice slabe, deficitele mari anuale de cont curent şi o acoperire modestă prin intrările nete de Investiţii Străine Directe (ISD), împreună cu o povară semnificativă a datoriei externe, constituie puncte slabe care întăresc complexitatea mediului economic. În ciuda acestor provocări, dezechilibrele macroeconomice rămân o preocupare continuă care evidenţiază necesitatea unei abordări atente şi coerente pentru a consolida şi îmbunătăţi starea economică a României”, arată analiza citată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă