7.7 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiȚările din UE spre care zborurile rămân interzise

Țările din UE spre care zborurile rămân interzise

Lista țărilor spre care România permite zboruri și din care acceptă pasageri va fi actualizată săptămânal iar singura condiție rămâne numărul de infectări mai mici sau cel puțin la același nivel ca în țara noastră.

„În Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am emis o hotărâre care stă la baza Hotărârii de Guvern adoptată astăzi în baza Legii 137 şi anume INSP săptămânal, în fiecare zi de luni, va actualiza lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinării ţinând cont de acel coeficient – număr de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile – acolo unde acest indicator va fi mai mic decât indicatorul României nu este obligatorie carantinarea, în consecinţă, implicit zborurile pot fi reluate spre şi dinspre aceste destinaţii.”, a anunțat Lucian Bode.

În ceea ce privește țările din afara Uniunii Europene, Comisia Europeană a emis o serie de recomandări de care trebuie să țină cont statele membre atunci când decid alcătuirea listelor verzi în ceea ce privește accesul aerian.

„Nu se poate zbura spre şi dinspre niciun stat terţ, non-UE, pentru care Comisia Europeană nu a emis o recomandare privind relaxarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor. În consecinţă, Institutul Naţional de Sănătate Publică propune CNSU, CNSU aprobă, iar Autoritatea Aeronautică Civilă Română emite acele note privind posibilitatea reluării zborurilor spre şi dinspre anumite state. Celelalte destinaţii rămân suspendate până la o nouă recomandare a Comisiei Europene, respectiv până în fiecare zi de luni a săptămânii.”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În acest moment două state membre ale Uniunii Europene au decis să suspende legăturile aeriene cu România din cauza numărului mare de infectări din țara noastră. Este vorba de Austria și Slovacia. În afara lor, nu se poate zbura spre Suedia și Portugalia.

Cele mai citite

Haosul din poliția română este paradis pentru hoții de pădure

Agent Green expune haosul din poliția română și impotența acesteia de a interveni pentru a stopa tăieri ilegale din Parcul Național Munții Rodnei atunci...

Unde se află județul ”asistaților social”?

Un județ din România se poate ”lăuda” cu faptul că majoritatea populației nu are niciun fel de venit în afară de sprijinul de...

Biserica românească din Charleroi, prădată de hoţi

Biserica Ortodoxă Română din Charleroi (Belgia) a fost prădată de hoți vineri noaptea, aceștia furând toate crucile, sfeșnicele, candelele, cădelnița, dar şi cutia...
Ultima oră
Pe aceeași temă