17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA și România au discutat urgent după atacurile Rusiei de lângă frontiera...

SUA și România au discutat urgent după atacurile Rusiei de lângă frontiera țării noastre

SUA și România au discutat urgent după atacurile Rusiei de lângă frontiera țării noastre, din porturile Reni și Ismail.

Şeful diplomaţiei americane, secretarul de stat Antony Blinken, a avut luni o discuție telefonică cu ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a informat partea americană.

Convorbirea are loc după ce Rusia a efectuat un atac cu drone asupra porturilor ucrainene Reni și Ismail aflate la câțiva kilometri de granița României, potrivit stiripesurse.ro.

Cei doi oficiali au discutat „despre parteneriatul strategic puternic dintre SUA – România” și despre „oportunitățile de cooperare bilaterală și multilaterală continuă”, inclusiv despre „securitatea colectivă și sprijinul neclintit pentru Ucraina și Republica Moldova”, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Blinken și Odobescu au mai discutat despre „securitatea alimentară globală și cooperarea în domeniul securității Mării Negre”, conform unui comunicat de presă al americanilor.

Ministerul Apărării Naționale susține că „nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, după ce Federația Rusă a bombardat în zona Odesa.

„Condamn cu fermitate recentele atacuri rusești împotriva Ucrainei și a infrastructurii civile de pe Dunăre, foarte aproape de Romania. Această escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul de cereale din UA și, prin urmare, securitatea alimentară globală”, a scris Klaus Iohannis luni pe Twitter.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de...

Emblema Dogecoin, câinele Kabosu, a murit

Kabosu, câinele japonez din rasa Shiba Inu cunoscut pentru faimoasa sa fotografie devenită „meme” și care a inspirat logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, a murit vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă