10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalSUA, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie vor ajuta Israelul ,,să se apere"

SUA, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie vor ajuta Israelul ,,să se apere”

Cinci dintre statele G7, SUA, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie au anunţat că vor ajuta Israelul cu armament, condamnând acţiunile teroriste şi criminale ale organizaţiei palestiniene Hamas asupra populaţiei civile.

În declaraţia lor comună se precizează următoarele:

,,Nu există nicio intenţie de a trimite forţe terestre după atacul asupra Israelului”

,,Aşteptăm solicitări suplimentare de securitate din partea Israelului”.

,,Vom încerca să îndeplinim tot ce îşi doreşte Israelul cât mai curând posibil”.

,, Astăzi, noi – preşedintele Macron al Franţei, cancelarul Scholz al Germaniei, prim-ministrul Meloni al Italiei, prim-ministrul Sunak al Regatului Unit şi preşedintele Biden al Statelor Unite – ne exprimăm sprijinul ferm şi unit pentru statul Israel şi condamnarea fără echivoc a organizaţiei Hamas şi a actelor sale îngrozitoare de terorism, potrivit alephnews.ro.

Facem clar că acţiunile teroriste ale organizaţiei Hamas nu au nicio justificare, nicio legitimitate şi trebuie condamnate universal. Nu există niciodată nicio justificare pentru terorism. În ultimele zile, lumea a privit îngrozită cum teroriştii Hamas au masacrat familii în casele lor, au sacrificat peste 200 de tineri care se bucurau de un festival de muzică şi au răpit femei în vârstă, copii şi familii întregi, care sunt acum ţinute ca ostatici.Ţările noastre vor sprijini Israelul în eforturile sale de a se apăra pe sine şi poporul său împotriva unor asemenea atrocităţi. Mai subliniem că acesta nu este un moment pentru ca vreo parte ostilă Israelului să exploateze aceste atacuri pentru a căuta avantaje.Cu toţii recunoaştem aspiraţiile legitime ale poporului palestinian şi sprijinim măsuri egale de dreptate şi libertate pentru israelieni şi palestinieni deopotrivă. Dar nu vă înşelaţi: Hamas nu reprezintă acele aspiraţii şi nu oferă nimic pentru poporul palestinian, în afară de mai multă teroare şi vărsare de sânge.În zilele următoare, vom rămâne uniţi şi coordonaţi, împreună ca aliaţi şi ca prieteni comuni ai Israelului, pentru a ne asigura că Israelul este capabil să se apere şi, în cele din urmă, să stabilească condiţiile pentru o regiune paşnică şi integrată a Orientului Mijlociu”.

Israelul și-a declarat starea de război

Cabinetul de securitate al Israelului declară stare de război în urma atacurilor organizaţiei extremiste palestiniene Hamas, permiţând “paşi militari de anvergură”, a anunţat duminică biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Biroul lui Netanyahu a precizat că războiul, care a făcut sute de morţi de ambele părţi de la valurile de atacuri ale Hamas de sâmbătă, urmate de lovituri israeliene ca represalii, a fost “impus Israelului printr-un atac terorist criminal din Gaza”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:04

Mai multe ciocniri izbucnesc în Grecia la protestul aniversar al accidentului de tren

Poliția s-a ciocnit cu mii de muncitori și studenți greci în grevă, în timp ce aceștia au mărșăluit prin centrul Atenei, miercuri, pentru a...

Sunt acuzat de ”Agenția Națională de Securitate”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, susține că este acuzat de Agenția Națională de Securitate (ANI) și anunță intenția de a-i da în...

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...
Ultima oră
Pe aceeași temă