7.4 C
București
duminică, 3 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA ar oferi asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 1,3...

SUA ar oferi asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 1,3 miliarde de dolari

Administraţia SUA intenţionează să anunţe asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 1,3 miliarde de dolari, afirmă oficiali de la Washington citaţi de agenţia Reuters, potrivit bzi.ro.

Noul plan de asistenţă militară, care ar urma să fie anunţat oficial în următoarele zile, va include sisteme antiaeriene, drone şi muniţie, a afirmat un oficial din cadrul Administraţiei SUA, sub protecţia anonimatului.

Washingtonul va utiliza fonduri alocate prin Iniţiativa de Asistenţă pentru Securitate în Ucraina, urmând să fie achiziţionate echipamente militare destinate Kievului, pentru a fi evitat transferul de armament din stocurile armatei SUA.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, a afirmat marţi că acţiunile forţelor militare ucrainene nu sunt un eşec, subliniind că situaţia este dificilă. „Este prea devreme să fac evaluări. Vor fi multe lupte şi va fi dificil. Dar contraofensiva este departe de a fi un eşec”, a declarat Mark Milley, cu ocazia unei reuniuni prin videoconferinţă a Grupului de Contact pentru Ucraina.

„Constatăm că Ucraina face progrese, iar pierderile Rusiei sunt mari”, a declarat, la rândul său, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

În schimb, armata rusă a anunţat că a avansat aproximativ doi kilometri pe teritoriul ucrainean, în zona Kupiansk, potrivit cotidianului Le Monde.

Liderii statelor din Uniunea Europeană şi din America Latină au exprimat „preocupări” privind războiul din Ucraina, fără însă a condamna ferm invazia militară a Rusiei, pe fondul obiecţiilor unor state.

„Exprimăm preocupări profunde privind războiul în curs împotriva Ucrainei, care continuă să genereze suferinţe umane imense şi să amplifice fragilităţile existente ale economiei mondiale, obstrucţionând creşterea economică, amplificând inflaţia, perturbând reţelele de aprovizionare, intensificând nesiguranţa energetică şi alimentară şi cauzând riscuri în materie de stabilitate financiară”, arată Declaraţia Summitului Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibe (CELAC).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Republica Moldova își alege astăzi președintele

În premieră, la aceste alegeri, este pilotat votul prin corespondență în șase state – SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda Bătălia politică se dă...

Republica Moldova își alege astăzi președintele

În premieră, la aceste alegeri, este pilotat votul prin corespondență în șase state – SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda Bătălia politică se dă...
Ultima oră
Pe aceeași temă