Un nou studiu arată că cei care consumă fructe și legume ar putea ține medicul departe. Mai exact, această nou cercetare se adresează persoanelor cu tensiune arterială ridicată și cu risc de boli de inimă și rinichi.
O dietă bogată în fructe și legume poate reduce riscul de boli de inimă și de rinichi
Cele două mari probleme pe care le au pacienții cu tensiune arterială ridicată sunt bolile de inimă și bolile de rinichi. Studiul a testat dacă reducerea cantității de acid din dieta noastră reduce sau nu complicațiile legate de afecțiunile renale și cardiace ale hipertensiunii arteriale,
a declarat cercetătorul principal al studiului, Dr. Donald Wesson, profesor în cadrul departamentului de medicină internă de la Dell Medical School din cadrul Universității Texas din Austin, potrivit CNN.
Produsele de origine animală — în special carnea — tind să producă acid, în timp ce fructele și legumele sunt generatoare de bază atunci când sunt consumate, a spus Wesson.
Studiul a fost realizat pe 153 de persoane
Cercetătorii au efectuat un studiu pe 153 de persoane cu hipertensiune arterială și un risc ridicat de agravare a bolii renale cronice.
Participanții au fost împărțiți în trei grupuri: unul care a adăugat 2 până la 4 căni de fructe și legume la dietă, unul care a adăugat două doze zilnice (de patru sau cinci comprimate de 650 miligrame) de bicarbonat de sodiu și unul care a continuat cu îngrijirea medicală standard. Potrivit studiului, bicarbonatul de sodiu reduce acidul.
După cinci ani de studiu, cercetătorii au constatat că atât dieta bogată în plante, cât și bicarbonatul de sodiu, sunt un beneficiu pentru sănătatea rinichilor, dar numai fructele și legumele au îmbunătățit și sănătatea inimii, a spus Wesson.
Concluzia noastră a fost că dietele bogate în fructe și legume ar trebui să fie o parte fundamentală din dieta pacienților care au tensiune arterială ridicată sau hipertensiune arterială,
a spus el.
Urmărește România Liberă pe X, Facebook și Google News!