12.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalStudenții Universității Oxford vor chirii mai mici - Au fost găsiți gândaci...

Studenții Universității Oxford vor chirii mai mici – Au fost găsiți gândaci în bucătării și camere

Studenții de la Universitatea Oxford vor să plătească o chirie mai mică, deoarece gândacii au infestat două bucătării și cinci dormitoare, susțin ei.

Cei care locuiesc la Exeter College au amenințat că nu-și mai plătesc costurile pentru hrană și cazare.

Studenții care s-au mutat în reședința din acest an, au fost anunțați că nu vor putea folosi bucătăriile de la primul și al doilea etaj timp de câteva zile, în timpul Săptămânii Bobocilor.

Colegiul a dat vina pe o “problemă de întreținere în curs de desfășurare” și până la 90 de studenți au fost nevoiți să împartă bucătăria de la etajul trei, a relatat The Oxford Student.

Problema a persistat și închiderea bucătăriilor a fost prelungită până la 17 octombrie.

Studenților li s-a oferit o reducere de 60% la Dakota Cafe și la sala de mese principală de la Exeter drept compensație.

Personalul a recunoscut în cele din urmă că “problema de întreținere” era o infestare pe 11 octombrie. Instituia le-a cerut ca coșurile de gunoi să fie golite frecvent și să nu rămână niciun produs alimentar fără ambalaj peste noapte.

Până în acest moment, insectele invadaseră și câteva dormitoare.

Având în vedere răspândirea în dormitoare, studenții consideră că reducerea de 60% nu este suficientă.

Aceștia au declarat că se simt “dezgustați” și “dezamăgiți” de acest răspuns.

Colegiul Exeter a declarat: “În urma observării unor gândaci într-o clădire a colegiului, vom lua măsuri adecvate pentru a eradica insectele cât mai repede posibil. Regretăm profund această situație nefericită și am oferit compensații studenților noștri afectați. Le suntem recunoscători pentru răbdarea și sprijinul lor”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:39

Un câine prins într-un râu învolburat din Bolivia a fost salvat

Un câine prins în apele repezi ale râului Orkojahuira din vestul Boliviei a fost salvat de un muncitor în construcții atârnat de o macara...
00:00:35

Doi morți în urma ciocnirii unei nave de un pod din China

Cel puțin două persoane au murit după ce o barjă s-a ciocnit de un pod, peste o cale navigabilă în Delta râului Perle, din...

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc pe 16 și 17 Martie la ROMEXPO în Pavilionul Central

Pentru prima dată în istoria sa, PetExpo România va avea loc în Pavilionul Central din cadrul Romexpo, în perioada 16-17 martie. Mai mare, mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă