17 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalStatul britanic oferă 15 ore plătite pe săptămână pentru părinți, pentru a...

Statul britanic oferă 15 ore plătite pe săptămână pentru părinți, pentru a asigura îngrijirea copiilor

Guvernul Marii Britanii va acorda părinților un număr de 15 ore plătite pe săptămână, ore care să poată fi dedicate îngrijirii copiilor.

Decizia a fost anunțată de premierul Rishi Sunak într-un mesaj postat pe facebook, la data de 2 aprilie 2024.

“Încercarea de a jongla între serviciu și viața de familie este ceva cu care trebuie să ne confruntăm toți cei care avem copii. De astăzi o facem mai ușor. Părinții care lucrează și au copii de doi ani ani pot beneficia de 15 ore pe săptămână de îngrijire gratuită. Este prima etapă a celei mai ample inițiative a țării în ceea ce privește îngrijirea gratuită a copiilor”, a transmis premierul Rishi Sunak.

15 ore plătite pe săptămână ar echivala cu trei ore pe zi, de-a lungul celor cinci zile de lucru. Anunțul premierului britanic nu spune că părinților li se reduce numărul de ore de lucru ci că li se oferă bani. Cu banii primiți din partea statului, părinții ar avea posibilitatea să plătească o persoană pentru baby sitting, timp de trei ore pe zi.

Conform unui comunicat postat pe site-ul guvernului britanic, părinții care lucrează vor beneficia, începând din septembrie 2024, de 15 ore de îngrijire gratuită pentru un copil de peste nouă luni. Acești bani primiți din partea statului vor putea fi folosiți de părinți pentru a plăti, de exemplu, cursuri școlare, o îngrijitoare sau dădacă, un program de joacă, o creșă sau un club de copii.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă