10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentSperanțe de la un cercetător român. Medicament inovator pentru boala Parkinson

Speranțe de la un cercetător român. Medicament inovator pentru boala Parkinson

George Balmuș, un cercetător român la Universitatea Cambridge, a realizat o descoperire semnificativă care ar putea avea un impact major asupra celor peste 6 milioane de oameni din întreaga lume afectați de boala Parkinson.

Balmuș subliniază importanța echipei în obținerea acestor rezultate, dar și contribuția personală la acest succes. El evidențiază faptul că în țara sa natală, România, nu ar fi putut realiza această cercetare din cauza nivelului scăzut de investiții în domeniul cercetării, țara noastră situându-se, din păcate, pe ultimul loc în Europa în acest sens.

“Mitocondriile care sunt componente celulare. În boala Parkinson, aceste mitocondrii, aceste centrale energetice sunt afectate. Ce am observat noi, este ca prin inhibarea sau scoaterea din celule a unei proteine care se numește USP30, putem distruge practic mitocondriile care sunt bolnave”, a declarat George Balmuş, cercetător, potrivit observatornews.

De ce a ales Balmuș să părăsească România?

Cercetătorul George Balmuș își exprimă speranța că rezultatele descoperirii sale vor ajunge în curând la cei peste 70.000 de români care suferă de boala Parkinson. Pentru el, această descoperire revoluționară reprezintă o victorie atât pentru echipa sa, cât și pentru el personal.

Balmuș menționează că a ales să părăsească România deoarece consideră că aici nu ar fi reușit să atingă această performanță, dar păstrează o colaborare de suflet cu Institutul de Neuroștiințe din Cluj-Napoca. El subliniază importanța menținerii unei legături cu România și dorința de a contribui la dezvoltarea cercetării științifice în țara sa natală.

“Sunt foarte interesat să am această relație cu România și să creștem cât mai mult știință din România. Cred că asta poate fi spus despre toți românii care sunt plecaţi şi fac cercetare”, a declarat George Balmuş, cercetător.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă