6.3 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022
AcasăPoliticăSorin Câmpeanu crede că scopul acuzațiilor de plagiat la adresa sa este...

Sorin Câmpeanu crede că scopul acuzațiilor de plagiat la adresa sa este blocarea legilor educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că „obiectivul principal” al acuzaţiilor de plagiat la adresa sa este ‘blocarea legilor educației’.

„Am înţeles că obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educaţiei. Eu fac un anunţ: legile educaţiei îşi vor continua parcursul firesc, legal spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educaţiei care sunt de interes pentru milioane de copii nu mă pot influenţa chiar dacă sunt abordări punctuale personale”, a afirmat, luni, ministrul Educaţiei, potrivit agerpres.ro.

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, luni, pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că ar fi plagiat un curs universitar şi şi-a fi „însuşit fraudulos şi paternitatea” mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Sorin Câmpeanu a fost acuzat de plagiat, dar crede că scopul e blocarea legilor educației, USR cerând demisia acestuia

USR cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), după ce acesta a fost acuzat de plagiat.

Cererea a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022, de președintele USR, Cătălin Drulă.

„Cîmpeanu, demisia! Apărătorul plagiatorilor, care el însuși este un plagiator, nu mai are ce căuta nici măcar o secundă în fruntea Ministerul Educației. Cea mai recentă investigație făcută de jurnalista Emilia Șercan arată, negru pe alb, cum Sorin Cîmpeanu nu doar că a copiat într-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar și-a însușit apoi în mod fraudulos lucrarea lor. Cîmpeanu, care declara recent că nu vede o definiție a plagiatului “validă juridic”, este un dublu plagiator, care nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor, implicit în interesul său. Proiectele noilor legi ale Educației sunt cea mai clară dovadă în acest sens. Pentru toate astea, Cîmpeanu trebuie să plece!”, a cerut președintele USR într-un mesaj postat pe internet.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă