3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăPoliticăSolicitare din partea liberalilor. Boloș, rugat să deblocheze investițiile publice

Solicitare din partea liberalilor. Boloș, rugat să deblocheze investițiile publice

Duminică seară, liderii din cadrul partidului liberal au adresat o solicitare directă către ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, în vederea identificării unor soluții eficiente pentru finanțarea investițiilor publice derulate prin intermediul programului Anghel Saligny și Companiei Naționale de Investiții. Obiectivul declarat este ca facturile depuse pe situații de lucrări să beneficieze de decontare până la finalul acestui an, conform informațiilor provenite din surse interne ale partidului, transmite Agerpres.

Conform acestor informații, Marcel Boloș a comunicat liderilor liberali că este posibil să atingă ținta de deficit, inclusiv cu integrarea acestor cheltuieli suplimentare. Această abordare vine în contextul în care măsurile de reducere a cheltuielilor în administrație au generat o economie estimată la aproximativ 3 miliarde de lei.

În același timp, ministrul Finanțelor a asigurat că se vor onora plățile aferente sumelor solicitate de către consiliile județene și primării pentru acoperirea restanțelor către direcțiile generale de asistență socială și plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap.

Liberalii i-au mai cerut ministrului Boloş ca plăţile pentru investiţii publice să se facă cu prioritate, astfel încât niciun constructor să nu părăsească şantierele. Au solicitat, de asemenea predictibilitate pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar ministrul de Finanţe i-a asigurat că acesta va fi mai mare cu peste 60%, comparativ cu 2023, adaugă sursele amintite.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă