5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăInternaționalSoldat de 18 ani, care a participat la funeraliile de stat ale...

Soldat de 18 ani, care a participat la funeraliile de stat ale reginei, găsit mort în cazarmă

Un soldat adolescent care a luat parte la funeraliile de stat ale reginei a fost găsit mort în cazarma sa.

Soldatul de cavalerie Jack Burnell-Williams s-a numărat printre cei care au escortat sicriul defunctului monarh în timp ce acesta a fost transportat cu o trăsură prin Whitehall și pe Mall după slujba de la Westminster Abbey, potrivit Sky News.

Armata a confirmat că tânărul de 18 ani, din Bridgend, Țara Galilor de Sud, a murit miercuri la cazarma Hyde Park din Knightsbridge.

Poliția nu tratează moartea sa ca fiind suspectă.

Se credea că era unul dintre cei mai noi recruți din Cavaleria de Casă.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat: „Cu tristețe putem confirma moartea soldatului Jack Burnell-Williams pe 28 septembrie 2022 la Hyde Park Barracks. Gândurile noastre sunt cu familia și prietenii soldatului în aceste momente dificile și cerem ca intimitatea lor să fie respectată”.

Cazul a fost înaintat medicului legist.

Distribuind pe Facebook o fotografie și un omagiu adus fiului ei, cunoscut sub numele de Jak de către familie și prieteni, mama sa, Laura Williams, în vârstă de 42 de ani, a scris: „Nu am crezut niciodată că voi spune asta, dar noi, ca familie, avem cu toții inima frântă”

În ziua înmormântării reginei, tatăl său, Daniel Burnell, a distribuit un videoclip cu trupele din Cavaleria Casei Regale care însoțesc sicriul regal acoperit cu drapelul.

El a scris: „Fiul meu făcându-și datoria față de regină pe ultimul ei drum. Atât de mândru de tine Jak Williams.. tată foarte mândru”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum se împart banii din bugetul pe anul viitor

Guvernul vrea să adopte bugetul pentru anul următor până la sfârșitul săptămânii. În contextul războiului din Ucraina, Apărarea va primi alocări record, bani mai...

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...

Accident în Pasajul Unirii din București. Șoferul vinovat a fugit -VIDEO

Un accident rutier a avut loc, marţi seara, în Pasajul Unirii şi Primăria Sectorului 4 va face plângere penală pentru distrugere pe numele şoferului...
Ultima oră
Pe aceeași temă