11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialEvenimentȘoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe. Descoperirea macabră a avut loc marți, adâncind șocul și tristețea în rândul localnicilor și al colegilor săi.

“La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat, prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vinţu de Jos, a fost găsit spânzurat, într-o anexă a locuinţei sale. Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, iar surse spun pentru Agerpres că este vorba despre primarul comunei Vințu de Jos.

Primarul a fost acuzat de delapidare, fals intelectual și uz de fals

În februarie 2021, primarul din Vințu de Jos a fost reținut de către poliție în legătură cu acuzații de delapidare, fals intelectual și uz de fals. Ulterior, a fost cercetat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Dosarul implica și administratorul unei firme din București, investigat pentru complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În toamna anului precedent, Barbu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals în formă continuată. Aceste acuzații reflectă complexitatea problemelor cu care se confrunta primarul, aruncând o umbră asupra carierei sale politice.

În urmă cu doar câteva zile, pe 10 aprilie, Judecătoria Alba Iulia a emis o decizie cu privire la dosar, iar cererile au fost admise parțial, precum și excepțiile invocate de cei doi inculpați și de firma din București. Această decizie a constatat nereguli în rechizitoriul emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, aruncând o nouă lumină asupra cazului și amplificând speculațiile și discuțiile în rândul comunității locale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă