9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalSiria recunoaște că Rusia are dreptul la teritoriile din Ucraina pe care...

Siria recunoaște că Rusia are dreptul la teritoriile din Ucraina pe care le revendică

Siria e de acord că Rusia are dreptul la teritoriile din Ucraina pe care aceasta le revendică de la invazia din 24 februarie 2022, confom președintelui sirian Bashar al-Assad.

„ Eu spun ca acestea sunt teritorii rusesti si, chiar daca razboiul nu ar fi avut loc, acestea sunt, din punct de vedere istoric, teritorii rusesti”, a declarat Assad pentru RIA.

Ucraina si Siria au intrerupt legaturile diplomatice vara trecuta. Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat intreruperea legaturilor cu guvernul lui Assad dupa ce Damascul a recunoscut independenta celor doua republici separatiste sustinute de Rusia, Donetk si Luhansk, situate in regiunea Donbas din estul Ucrainei, potrivit CNN.

Siria spune că Rusia are dreptul la teritoriile din Ucraina pe care le revendică și vrea să le cucerească total ca răspuns la ajutorul dat de ruși în războiul civil sirian

Luna trecuta, Siria a fost prima tara, dupa aliatul sau apropiat Rusia, care a recunoscut independenta regiunilor separatiste si si-a declarat intentia de a stabili relatii diplomatice cu acestea.

In septembrie 2022, Rusia a declarat, de asemenea, anexarea regiunilor Kherson si Zaporizhzhia, parti ale acestora fiind ocupate de trupele rusesti, in dispretul dreptului international, dupa asa-numitele referendumuri din aceste regiuni, care au fost respinse in mod universal ca fiind “imposturi” de catre Ucraina si natiunile occidentale.

Rusia a inceput o operatiune militara in Siria pentru a sustine regimul Assad cu sase ani inainte de invazia sa in Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

George Simion vine cu câteva aprecieri despre eventuale candidaturi

George Simion, liderul AUR, are darul de a ne înveseli de fiecare dată când declară câte ceva în spațiul public. Perspectivele sale asupra...

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...

Ciolacu: Propunerea mea este ca lista la europarlamentare să fie deschisă de o femeie independentă de PSD şi PNL

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că propune ca lista pentru alegerile europarlamentare să fie deschisă de o femeie care să nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă