11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSocialSindicaliștii de la Alro Slatina ies, joi, în stradă. De ce protestează...

Sindicaliștii de la Alro Slatina ies, joi, în stradă. De ce protestează oamenii

Sindicaliștii de la Alro Slatina ies, joi, în stradă. Ei protestează împotriva reducerii cu 60% a capacității de funcționare a combinatului dar și împotriva șomajului tehnic ce amenință peste 1300 de angajați. 

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consum,ator de energie electrică din România, a anunţat pe 27 decembrie că va diminua activitatea de producţie a aluminiului din cauza preţurilor ridicate la energie. Compania se va concentra doar pe investiţiile care aduc câştiguri şi îmbunătăţiri ale activităţii, urmând ca celelalte investiţii să fie amânate. Pentru moment, conducerea nu are în vedere concedieri ale angajaților, ci doar măsuri pentru eficientizarea forţei de muncă, măsuri care pot cuprinde inclusiv perioade de şomaj tehnic sau devansarea şi cumularea unor revizii şi reparaţii.

Sindicaliștii de la Alro Slatina: „Situația e disperată!”

Anunțul a stârnit panică și haos printre angajați. Aceștia se tem să nu rămână fără locuri de muncă și bani la început de an, mai ales că în 2022 se anunță scumpiri în lanț, iar oamenii ar putea să nu mai facă față cheltuielilor zilnice. În acest context, sindicatele vor organiza, joi după-amiază, un miting de protest pe platforma din faţa sediului companiei, a anunţat, miercuri, preşedintele Sindicatului „Aluministul”, Constantin Popescu, citat de Agerpres.

La protest vor participa angajaţii fabricii din Slatina care reclamă o situaţie „disperată” şi punctează că reducerea cu 60% a capacităţii de producere a aluminiului primar înseamnă „distrugerea aluminiului românesc”. Se pare că repornirea şi redeschiderea unităţilor ce vor fi închise presupun costuri de sute de milioane de dolari.

Sindicatul menţionează că au fost făcute demersuri la Guvern şi Preşedinţie pentru reglementarea situaţiei, însă deocamdată fără rezultat.

În urmă cu două zile, compania Alro Slatina a anunţat că îşi va diminua anul viitor activitatea de producţie a aluminiului primar, din cauza situaţiei de pe pieţele de energie şi gaze, dar va implementa măsuri tehnologice care să permită o repornire rapidă şi eficientă atunci când condiţiile din sectorul de energie vor reveni la normal.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă