4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalServiciile israeliene vor lichida liderii Hamas din toată lumea când conflictul din...

Serviciile israeliene vor lichida liderii Hamas din toată lumea când conflictul din Gaza va lua sfârșit

Serviciile de informații israeliene se pregătesc să lichideze liderii Hamas din întreaga lume când războiul din Fâșia Gaza se va încheia, pregătind scena pentru o campanie de ani de zile pentru a vâna mii de luptători în Fâșie, au declarat oficiali israelieni pentru The Wall Street Journal, potrivit observatornews.ro.

La ordinele prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cele mai importante agenții de spionaj ale Israelului lucrează la planuri de a anihila liderii Hamas care trăiesc în Liban, Turcia și Qatar, au spus oficialii.

Israelul vânează militanți palestinieni de ani întregi

Campania de lichidare ar fi o prelungire a operațiunilor clandestine ale Israelului de decenii. Conform sursei citate, luptători israelieni au vânat militanți palestinieni în Beirut în timp ce erau îmbrăcați în femei și au ucis un lider Hamas în Dubai în timp ce erau deghizati în turiști. Israelul a folosit o mașină-bombă pentru a asasina un lider Hezbollah în Siria și o armă controlată la distanță pentru a ucide un om de știință specializat in arme nucleare în Iran.

Noile planuri ar marca o a doua șansă pentru Netanyahu, care ar fi ordonat o încercare eșuată în 1997 de a-l otrăvi pe liderul Hamas, Khaled Meshaal, în Iordania, potrivit WSJ.

Încă un lider Hamas a fost eliminat de forțele armate israeliene. Jehad Mheisen era șeful securității grupării

Un raid aerian al Israelului a cauzat moartea liderului forţelor de securitate ale Hamas, Jehad Mheisen, şi a membrilor familiei acestuia, în locuinţa lor din Fâşia Gaza, a comunicat, joi, o agenţie de presă afiliată Hamas, relatează Rador.

Mai multe date despre această operațiune nu se cunosc în acest moment. De precizat că Mheisen nu este primul lider Hamas ucis de IDF, el face parte dintr-o listă mai lungă de lideri lichidați după invazia Hamas în Israel.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...
Ultima oră
Pe aceeași temă