6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportFotbalSelecţionerul Belgiei, despre naționala României: "O echipă foarte foarte talentată"

Selecţionerul Belgiei, despre naționala României: “O echipă foarte foarte talentată”

Selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco, a comentat rezultatele tragerii la sorți a grupelor EURO 2024, desfășurată sâmbătă la Hamburg (Germania), menționând că naționala României, unul dintre viitorii adversari ai Diavolilor Roșii, este “o echipă foarte tânără și foarte talentată”, conform presei belgiene.

Belgia și România au fost repartizate în Grupa E, alături de Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B, pentru turneul final al Campionatului European de fotbal găzduit de Germania între 14 iunie și 14 iulie 2024. Semifinalele play-off-ului B vor avea loc între Bosnia și Herțegovina – Ucraina și Israel – Islanda pe 21 martie 2024, iar învingătoarele se vor întâlni pe 26 martie la Sarajevo, pentru a stabili echipa calificată la EURO 2024, notează Agerpres.

“România a câştigat grupa sa (preliminară) în faţa Elveţiei. Este o echipă foarte tânără şi foarte talentată, cu jucători interesanţi, precum Hagi, un nume mare, fiul lui Gheorghe. Dar nu este doar el: Drăguşin, de exemplu, este un fundaş central solid. Pentru a menţiona doar câteva nume, însă îi cunosc deja puţin”, a declarat Tedesco.

“Pare o grupă mai uşoară decât Grupa B (Spania, Croaţia, Italia şi Albania – n.red), dar suntem cu toţii în fotbal suficient de mult pentru a ştii că ceea ce este pe hârtie nu e adevărul, iar hârtia nu este terenul. Slovacia, de exemplu, s-a clasat pe locul secund, după Portugalia, şi a pierdut doar două meciuri, două meciuri împotriva Portugaliei: 0-1 şi 2-3. Este doar un exemplu al diferenţei între ce e pe hârtie şi pe teren”, a spus selecţionerul Belgiei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...

nu toți decidenții noștri sunt de acord ca pistolarii ANAF să intre în acțiune

Deocamdată doar ficțional, dar vorbim aici de o ficțiune bazată pe informație reală. Cea mai tulburătoare veste din lumea fiscală nu ține de...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă