9.3 C
București
luni, 19 februarie 2024
AcasăSocialȘeful DSU vrea toleranță zero în aplicarea sancțiunilor după incendiul de la...

Șeful DSU vrea toleranță zero în aplicarea sancțiunilor după incendiul de la Tohani

Șeful DSU a cerut joi toleranță zero în aplicarea sancțiunilor față de abaterile care pun viața oamenilor în pericol, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul MAI, după incendiul produs marți la o pensiune din Tohani, județul Prahova, potrivit jurnalul.ro.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a convocat joi o ședință de lucru, în sistem de videoconferință, cu participarea, la sediul MAI, a inspectorului general al IGSU, Dan-Paul Iamandi, a primului-adjunct al acestuia, Constantin Florea, a șefului Direcției Generale pentru Protecție Civilă, Marius Dogeanu și a șefului Direcției Suport Decizional, Ionuț Amzu, iar la nivel județean, a prefectului/ înlocuitorului legal, a inspectorului șef și a șefilor structurilor de prevenire de la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Județene / București-Ilfov.

Ședința a avut ca scop prezentarea unor aspecte legate de activitatea de inspecție la obiectivul la care a avut loc evenimentul de marți, din localitatea Tohani, județul Prahova.

Șeful DSU a cerut ca personalul care efectuează activități de control să manifeste toleranță zero și exigență în aplicarea sancțiunilor contravenționale față de abaterile care pun viața oamenilor în pericol.

Totodată, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranței la incendiu la toate categoriile de agenți economici, dar și verificări la operatorii care, în următoarea perioadă, vor desfășura activități unde se preconizează un aflux mare de persoane.

„Pe de altă parte, șeful DSU a solicitat o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activității de prevenire a situațiilor de urgență, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislația în vigoare”, a transmis DSU.

Reprezentanții instituției au anunțat joi dimineața că inspectorul șef al ISU „Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, a cerut eliberarea din funcția de comandă deținută „pentru a nu exista suspiciuni în ceea ce privește ancheta aflată în derulare, acesta ocupând funcția de conducere din data de 17.05.2023”.

„În același context, secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus conducerii IGSU, identificarea cât mai rapidă a doi ofițeri care să ocupe funcțiile vacante, în vederea continuării actului managerial la nivelul instituției în cauză. Totodată, în funcție de rezultatele activității de control aflată în derulare, în situația în care vor fi găsite și alte nereguli, vor fi dispuse măsuri suplimentare, în concordanță cu legislația în vigoare”, a mai transmis DSU.

Miercuri a fost scoasă cea de-a șaptea victimă carbonizată din pensiunea „Ferma Dacilor”, Prahova, mistuită de un incendiu devastator marți. Este vorba despre un copil. Mai devreme, șase victime au fost găsite carbonizate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un matematician de geniu dă examenele în locul colegilor. Școala pierdută

„Nu m-au prins niciodată” Povestea unui student la Metalurgie, pasionat de matematică, care a ajuns să dea examene în locul colegilor pentru bani. A...

Deputatul PNL Sabin Sărmaş, exclus de pe grupurile interne de Whatsapp

Deputatul PNL Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, și-a permis să critice partidul, despre care a spus...

Ciucă, vizită de două zile în Spania

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, efectuează astăzi şi mâine o vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitaţia omologului său spaniol, Pedro Rollan Ojeda.În cadrul vizitei...
Ultima oră
Pe aceeași temă