8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăPoliticăȘeful Cancelariei premierului, Alexandru Ghigiu, trebuie să rezolve cererile fermierilor și transportatorilor

Șeful Cancelariei premierului, Alexandru Ghigiu, trebuie să rezolve cererile fermierilor și transportatorilor

Alexandru Ghigiu, șeful Cancelariei premierului Marcel Ciolacu, va conduce Comitetul interministerial care trebuie să rezolve revendicările fermierilor și ale transportatorilor.

Decizia “privind înființarea, organizarea și funcționarea Comitetului interministerial în domeniile agricol și al transporturilor” a fost emisă de premierul Marcel Ciolacu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 5 februarie 2024.

Șeful Cancelariei, deci persoana care conduce Comitetul, are rang echivalent celui de ministru.

Comitetul interministerial este format din reprezentanți, la nivel de secretar de stat, “ai ministerelor cu atribuții în domeniile agricol, al transporturilor și domeniile conexe”. În plus, la ședințele Comitetului vor participa, însă doar ca invitați, “reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultură și transporturi, ai fermierilor și transportatorilor neafiliați și alți reprezentanți îndreptățiți”.

Comitetul va avea ca obiective “identificarea măsurilor necesare soluționării cererilor
agricultorilor și ale transportatorilor” precum și “identificarea și elaborarea propunerilor de strategie în sectoarele economice vizate”.

Încă nu se știe când se va desfășura prima ședință a Comitetului.

Înființarea Comitetului interministerial a fost decisă în runda de negocieri care s-a purtat la data de 2 februarie 2024. În schimbul promisiunii că se va forma acest Comitet, fermierii și transportatorii ar fi renunțat la protest, anunțase Guvernul României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă reformă fiscală. Când ar putea fi adoptată

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ei ar trebui să aibă...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă