27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalSecretarul general al ONU a ajuns în Irak prima dată în ultimii...

Secretarul general al ONU a ajuns în Irak prima dată în ultimii șase ani

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sosit în Irak pentru prima sa vizită în ultimii şase ani cu scopul de a “sprijini eforturile” către pace, a anunţat marţi la New York purtătorul său de cuvânt, Stéphane Dujarric, citat de AFP.

“Secretarul general este acolo pentru a reafirma angajamentul ONU de a sprijini eforturile Irakului pentru a se îndrepta către pace, drepturile omului şi dezvoltare durabilă pentru toţi irakienii”, a declarat Stéphane Dujarric într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Antonio Guterres, care a aterizat la Bagdad în cursul nopţii de marţi spre miercuri, urmează să se întâlnească în special cu premierul Mohammed Shia’ Al-Sudani, precum şi cu reprezentanţi ai grupurilor pentru apărarea drepturilor femeilor şi tinerilor.

Secretarul general al ONU a ajuns în Irak unde va vizita și o tabară pentru persoane strămutate din nordul țării

Joi, el va vizita o tabără pentru persoane strămutate din nordul ţării, înainte de a se deplasa la Erbil pentru a se întâlni cu reprezentanţii guvernului regional al Kurdistanului irakian.

Ultima sa vizită în Irak a avut loc în primăvara lui 2017.

Antonio Guterres va merge apoi în Qatar, mai ales pentru summitul ţărilor cel mai puţin dezvoltate.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă