15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăPoliticăSebastian Burduja: "Comandamentul energetic de iarnă a fost convocat de urgență"

Sebastian Burduja: “Comandamentul energetic de iarnă a fost convocat de urgență”

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, a transmis că a fost convocat comandamentul energetic de iarnă a fost convocat de urgență. De altfel, acesta afirmă că peste 170 de echipe de intervenție sunt prezente în teren.

“Comandamentul energetic de iarnă s-a reunit: situația din teren și măsurile luate. Condițiile meteorologice îngreunează intervențiile, crește numărul de echipe mobilizate.

Comandamentul energetic de iarnă a fost convocat de urgență, sub conducerea ministrului energiei, Sebastian Burduja, și a secretarului de stat Casian Nițulescu. Transelectrica, Transgaz și companiile din distribuție au raportat situația din teren și stadiul măsurilor de intervenție. Totodată, producătorii au subliniat că nu există probleme, Hidroelectrica preluând o parte din sarcina adițională necesară pentru sistemul energetic național.

Transgaz a informat că nu există probleme semnificative în sectorul de gaze naturale. În ceea ce privește transportul și distribuția energiei electrice, la ora 12 erau afectați peste 390.000 de clienți, mai ales în regiunea Dobrogei. La ora 16, în urma intervențiilor efectuate în ciuda condițiilor meteorologice extrem de dificile, numărul de clienți afectați a scăzut la mai puțin de 313.000″, transmite Burduja, pe pagina sa de LinkedIn.

“Există peste 175 de echipe de intervenție în teren”

“Am luat mai multe măsuri astăzi în reuniunea Comandamentului energetic de iarnă. Transelectrica și distribuitorii vor raporta imediat către Comandament orice blocaje apărute în deplasările echipelor de intervenție, pentru a putea asigura ajungerea lor în toate locurile unde se constată probleme. Totodată, am luat legătura cu IGSU pentru punerea la dispoziție a unui număr de generatoare pentru zonele afectate. Acestea sunt deja în drum spre locurile indicate de distribuitori.

Există peste 175 de echipe de intervenție în teren, în toate județele afectate, ceea ce reprezintă un nivel de mobilizare foarte bun, în condiții excepțional de dificile. Le mulțumesc tuturor specialiștilor care își fac datoria pentru a asigura restabilirea alimentării cu energie electrică în termenul cel mai scurt. Odată cu ameliorarea vremii, ritmul reparațiilor la rețele va putea să crească și mai mult.

În final, am dispus prioritizarea intervențiilor în funcție de numărul de consumatori afectați și efectuarea unei analize imediate privind timpul necesar pentru remedieri, pe fiecare localitate în parte,”
spune Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă