7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăCulturăSeară de excepție cu artistul Ștefan Râmniceanu la lansarea volumului de poezii...

Seară de excepție cu artistul Ștefan Râmniceanu la lansarea volumului de poezii EXIL la Ploiești

Marele artist ploieștean( pictor, sculptor, poet), Ștefan Râmniceanu, a lansat vineri seara volumul de poezii EXIL, pe scena Filarmonicii din Ploiești, ai cărei artiști au interpretat, pe parcursul acesteia, o serie de pasaje muzicale ce au făcut ca manifestarea artistică să fie una cu totul deosebită.

Printre invitații speciali ai serii s-au numărat marea actriță Maia Morgenstern, Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Costantinescu”, și Daniel Nicodim, viceprimarul orașului Ploiești, promotori ai artei și ai legăturii ce se creează între muzică și poezie.

„ Bucuria revederii cu Maestrul pe care îl consider un veritabil ambasador al Ploieștiului în lume a fost dublată, la Filarmonica „Paul Constantinescu”, de emoția spectacolului liric excepțional, în interpretarea prestigioasei Doamne a teatrului românesc, Maia Morgenstern, și a poetului însuși.
Sunt recunoscător pentru momentele emoționante la care am participat, provocate de cuvintele frumoase ale tuturor invitaților dar și de muzica inspirată a Cvartetului Chronos al Filarmonicii ”Paul Constantinescu” și sunt convins că așteptările de frumos ale tuturor ploieștenilor vor găsi curând împlinire.
Și asta pentru că a fost primul eveniment care deschide seria manifestărilor de mare importanță culturală de care publicul se va bucura în 2024, sub egida #Ploiești – Capitala Tineretului în România ”, a transmis viceprimarul Ploieștiului, Daniel Nicodim.

Foto credit@Mihail Oprescu, Filarmonica Ploiești, 12 ianuarie 2024

Au luat cuvântul criticul literar Alexandru Cistelecan, jurnalistul Cornel Nistorescu și Ștefan Râmniceanu, pictor, scultor, cineast. Programul a inclus și recitalul cvartetului Chronos al filarmonicii ploieștene, vizionarea filmului documentar „Urme” – Ștefan Râmniceanu, recital de autor Maia Morgenstern și Ștefan Râmniceanu și sesiune de autografe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă