14.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăPoliticăScrisori către ministrul Muncii pentru a nu fi pusă în aplicare reducerea...

Scrisori către ministrul Muncii pentru a nu fi pusă în aplicare reducerea concediului de creștere a copilului

Partidul Umanist Social Liberal, prin Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială, și Lavinia Șandru, coordonatorul comunicării PUSL, a adresat două scrisori deschise către ministrul Muncii, respectiv secretarul-general al OCDE, pentru a cere să nu fie pusă în practică recenta sugestie a OCDE, privind reducerea concediului de creștere a copilului, se arată într-un comunicat de presă.

Legea mamelor, așa cum este ea cunoscută, este un proiect umanist, promovat cu demnitate, onoare și curaj, care a intrat în vigoare în 2008, iar Lavinia Șandru a fost unul dintre inițiatori și unul dintre cei mai vocali susținători ai necesității ca statul să sprijine tinerii părinți.

În anii care au trecut situația nu s-a schimbat radical, astfel că motivele pentru care astăzi există Legea mamelor rămân la fel de actuale.

Părinții nu trebuie să își sacrifice carierele pentru a crește un copil, mai ales în condițiile în care nu există un număr suficient de creșe și grădinițe de stat, iar costurile pentru cele private depășesc cu mult stimulentul de inserție.

Schimbarea prevederilor legale ar afecta negativ tinerele mame, cu o carieră, care sunt o parte esențială a clasei de mijloc, indispensabilă pentru o Românie prosperă și dezvoltată.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în prima rundă a turneului Trophee Clarins 

Miercuri, jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să se retragă din prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), din motive...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă