16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSocialJustițieŞapte bărbaţi din Mehedinți și Constanța, arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată şi...

Şapte bărbaţi din Mehedinți și Constanța, arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată şi lipsire de libertate

Şapte bărbaţi din judeţele Mehedinţi şi Constanţa, cu vârste între 20 şi 54 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată şi lipsire de libertate după ce, în urmă cu trei luni, au oprit un autoturism care se deplasa pe Valea Cernei, i-au dat jos pe pasageri şi i-au dus în pădure, apoi au plecat cu maşina.

Potrivit IPJ Mehedinţi, la data de 28 ianuarie, ora 00,20, Poliţia oraşului Baia de Aramă a fost sesizată, de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Izverna, cu privire la faptul că trei bărbaţi, în timp ce se deplasau, cu un autoturism, pe DN 67D, au fost opriţi în trafic, moment în care mai multe persoane ar fi spart geamul şi ar fi sustras cheile autovehiculului şi telefoane mobile.

„Din cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mehedinţi a reieşit că trei bărbaţi, cu vârste între 20 şi 28 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67D, zona denumită Valea Cernei, au fost opriţi în trafic de un autoturism prevăzut cu stroboscoape. Ulterior, în zonă, a mai oprit un alt autovehicul. Din autoturisme au coborât mai multe persoane îmbrăcate în haine de culoare închisă, cu feţele acoperite cu cagule şi purtând mănuşi, care şi-au declinat calitatea oficială, iar, prin folosirea unui pistol tip airsoft şi a unor substanţe lacrimogene, au reuşit extragerea ocupanţilor autoturismului oprit. Ulterior, prin întrebuinţarea unor acte de violenţă şi ameninţări, cele trei persoane au fost imobilizate şi transportate pe un drum adiacent şi izolat, fiind deposedate de telefoane mobile şi de cheile autoturismului”, informează IPJ Mehedinţi.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor Poliţiei oraşului Herculane, au fost identificaţi bănuiţii, fiind vorba de 7 bărbaţi, cu vârste între 20 şi 54 de ani, iar Judecătoria Baia de Aramă a emis 8 mandate de percheziţie domiciliară, 7 dintre acestea în judeţul Constanţa, iar unul în judeţul Mehedinţi.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate două autoturisme, trei staţii emisie recepţie, 3 pistoale, 2 puşti tip airsoft, o pungă cu un kilogram de muniţie, 3 recipiente cu gaz comprimat, obiecte tăietor – înţepătoare, cagule, mănuşi de protecţie din material textil, articole vestimentare şi 15 telefoane mobile.

Şapte bărbaţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în vederea audierii şi luării măsurilor preventive, iar ulterior Judecătoria Baia de Aramă a dispus arestarea preventivă a acestora pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Mehedinţi, Constanţa şi Tulcea, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, Serviciului Criminalistic Mehedinţi şi jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa şi de suportul Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Motivul pentru care astăzi trebuie să bei o cafea în plus

Ziua Internațională a Cafelei a fost stabilită de Organizația Internațională a Cafelei în 2015, cu scopul de a aduce un omagiu fermierilor de...

Pastila pentru suflet – Pilda zilei de 1 octombrie: “Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 1 octombrie: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut"Un călător mergea odată printr-un ţinut cald,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies