25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăȘtirile zileiȘantierul din centrul Capitalei unde doi muncitori au murit nu avea autorizație

Șantierul din centrul Capitalei unde doi muncitori au murit nu avea autorizație

Șantierul Primăriei Sectorului 3 aflat în apropierea Bibliotecii Naţionale, unde doi muncitori au murit luni, iar alți patru au fost răniți după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei, nu avea nicio autorizație de la Inspectoratul de Stat în Construcții. De asemenea, firma fusese amendată de Garda de Mediu. La acest moment nu este clar ce lucrări făcea acolo firma, singura reacție a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, fiind luni, când a transmis pe Facebook că “este o zi tristă și dificilă pentru comunitate”, fără a face niciun fel de precizări despre natura lucrărilor.

Lucrarea aparține Algorithm Residential, înființată în urmă cu patru ani de Consiliul Local Sector 3.

Fără autorizație de construcție

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Stat în Construcții, Tiberiu Taropa, a spus, la Digi 24, că lucrările au început în luna iulie 2021, iar investitorul nu a comunicat ISC data începerii lucrărilor de construcții. “Investitorul nu a obținut în prealabil autorizație de construire în condițiile legii. Pentru neîndeplinirea dispozițiilor legislației în vigoare, factorii responsabili vor fi sancționați contravențional”, a afirmat el.

Firma fusese amendată de Garda de Mediu.

“Noi am dispus încetarea lucrărilor și aducerea la starea inițială. Nu aveau niciun fel de autorizație, drept pentru care s-a întocmit și un proces verbal. S-au dispus măsuri de aducere a terenului la starea inițială și o amendă de 50 de mii de lei aplicată societății respective”, a afirmat, la Digi 24, șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu.

Terenul aparține Ministerului Culturii

Terenul pe care lucra Algorithm Residențial este în proprietatea Ministerului Culturii, care spune însă că nu a contractat lucrările.
“Ministerul Culturii regretă tragicul accident întâmplat ieri, 2 august 2021, în proximitatea sediului din Bulevardul Unirii, Nr. 22. Totodată, suntem alături de autoritățile competente și le asigurăm de tot suportul necesar.
Terenul se află în proprietatea statului și administrarea Ministerului Culturii, însă lucrările nu au fost solicitate sau contractate de către instituția noastră. Urmează să ne adresăm Primăriei Sectorului 3 pentru a obține toate informațiile cu privire la existența documentației necesare pentru lucrările efectuate”, a transmis marți Ministerul Culturii.

Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Rusia începe un exercițiu cu arme nucleare tactice

Forțele ruse au început prima etapă a exercițiilor care implică „antrenamente practice în pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a anunțat marți Ministerul Apărării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă