33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSocialSalvmontiștii au salvat de pe munte 49 de persoane, în ultimele 24...

Salvmontiștii au salvat de pe munte 49 de persoane, în ultimele 24 de ore

Un număr de 49 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de către salvamontişti, aproximativ jumătate dintre acestea fiind transportate la spital.

Conform Salvamont România, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional s-au primit 47 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri – opt – au fost primite de către Salvamont Municipiul Braşov, urmând Salvamont Lupeni, cu şapte, şi Salvamont Voineasa, cu cinci solicitări.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 49 de persoane. Dintre acestea, 23 au fost predate serviciului de ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. S-au primit şi 49 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, menţionează reprezentanţii Salvamont. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rareș Bogdan a lăsat un ceas în Secu(Real)itate(a) ce indică mereu Doi și-un sfert

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, și-ar fi uitat unul dintre ceasurile din deja celebra sa colecție în sediul Realitatea...

Rusia acuză SUA de responsabilitate pentru atacul Ucrainei asupra Crimeei

Ministerul Apărării din Rusia a declarat duminică că Washingtonul poartă responsabilitatea pentru un atac mortal asupra Crimeei anexate de Rusia de către Ucraina, care,...
00:01:09

Zeci de mii de oameni s-au adunat vineri la Stonehenge pentru a sărbători solstițiul de vară

Zeci de mii de oameni s-au adunat la Stonehenge, renumitul sit preistoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO din sud-vestul Angliei, pentru a sărbători solstițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă