Autoritățile au anunțat că lansează o schemă de ajutor în valoare de 300 milioane de euro destinată companiile de producție alimentară și construcții.
Marți, pe 25 octombrie, începând cu ora 10.00, se deschide apelul pentru o schemă de ajutor destinată companiilor de producție alimentară și construcții. Respectiv, proiectele vor putea fi depuse până pe 31 octombrie 2022. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Conform unui comunicat remis de MIPE, este vorba de o schemă de ajutor în valoare de 300 milioane de euro pentru retehnologizarea companiilor de producție alimentară și construcții. Valoarea granturilor pentru investiții necesare retehnologizării care se acordă pe proiect și beneficiar, sub forma de ajutor de stat, se determină în limita de maxim cinci ori cifra de afaceri realizată în anul 2021, fiind cuprinsă între 50.000 euro și maxim 500.000 euro (echivalentul în lei la cursul inforeuro valabil în luna septembrie 2022), se precizează într-un comunicat, potrivit capital.ro.
O schemă de ajutor, în valoare de 300 milioane de euro, tocmai s-a lansat și prevede investiții destinate retehnologizării
Care sunt categoriile de cheltuieli eligibile în vederea desfășurării proiectelor
Conform sursei citate, se finanțează investiții destinate retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență și vor avea ca activități eligibile, precum urmează:
-modernizarea/echiparea/racordul la utilități publice/ eficiență energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităților de producție existente, precum și pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producție pentru care nu este necesară obținerea de autorizații de construire în conformitate cu legislația specifică în vigoare;
-dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficiență energetică, necesare activității de producție, precum și alte achiziții de bunuri de această natură care sunt necesare capacităților de producție existente.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!