19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 752: 6 morți și 10 răniți, într-un atac...

Rusia – Ucraina, ziua 752: 6 morți și 10 răniți, într-un atac asupra Harkovului

Un atac rus asupra Harkovului, al doilea mare oraş al Ucrainei, a ucis şase civili şi a rănit 10, în această dimineaţă, au anunţat oficiali din regiune.

Poliţia naţională ucraineană a informat că atacul a fost lansat cu ajutorul dronelor şi a publicat imagini cu incendii izbucnite pe străzile oraşului şi în apropierea clădirilor.

“În această dimineaţă, sunt şase morţi şi 10 răniţi ca urmare a unui atac în timpul nopţii în cartierul Şevcenkivskîi”, a declarat primarul Harkovului, Ihor Terehov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

“Atacul a lovit zone rezidenţiale – cel puţin nouă clădiri înalte, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, un atelier auto şi autoturisme au fost avariate”, a detaliat edilul.

Potrivit unor relatări, atacul s-a produs imediat după miezul nopţii.

Armata ucraineană a anunţat pe Facebook că apărarea antiaeriană a distrus 28 din cele 32 de drone şi trei din cele şase rachete lansate de Rusia.

Harkov, oraş în nord-estul Ucrainei, a fost o ţintă frecventă a Rusiei, atacurile intensificându-se în ultimele săptămâni. Miercuri, un atac cu drone asupra oraşului a ucis patru oameni şi a avariat grav clădiri rezidenţiale.

Şeful administraţiei prezidenţiale, Andri Iermak, a declarat portalului de ştiri Politico într-un interviu publicat joi că este de părere că Harkovul este cea mai probabilă ţintă pentru o nouă ofensivă rusă în mai sau iunie, scrie Agerpres.

Citește și:

Ucraina ar plănui să distrugă podul Crimeei

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

În New Delhi s-a înregistrat o temperatură record

Miercuri, autoritățile indiene au anunțat că New Delhi a atins un nou record național de temperatură, cu 52,3°C. Acest record a fost înregistrat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă