5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 699: Zelenski cere anchetă internațională în cazul unui...

Rusia – Ucraina, ziua 699: Zelenski cere anchetă internațională în cazul unui avion cu prizonieri doborât. VIDEO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut seara trecută o anchetă internaţională în cazul avionului rusesc doborât care, potrivit Moscovei, transporta prizonieri ucraineni în drum spre un schimb de prizonieri.

“Este evident că ruşii se joacă cu vieţile prizonierilor ucraineni, cu sentimentele părinţilor lor şi cu emoţiile societăţii noastre”, a spus el în discursul său zilnic, fără a confirma sau infirma dacă victimele erau prizonieri ucraineni. Autorităţile ruse afirmă că 74 de persoane, dintre care 65 de prizonieri de război ucraineni, au murit după ce avionul militar în care se aflau a fost doborât miercuri în regiunea Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

“Trebuie să stabilim toate faptele în mod clar şi pe cât posibil, în condiţiile în care avionul a fost doborât pe teritoriul Rusiei, ceea ce este în afara controlului nostru”, a adăugat preşedintele Zelenski într-un clip video publicat miercuri seara pe reţelele de socializare.

Moscova a dat vina pe Ucraina, calificând distrugerea aeronavei drept un “act terorist”.

Armata ucraineană a confirmat că era planificat un schimb de prizonieri pentru miercuri şi a declarat că Rusia are responsabilitatea de a proteja prizonierii de război ucraineni aflaţi în custodia sa. Ea a asigurat că va continua să vizeze instalaţiile şi avioanele militare ruseşti din regiunea Belgorod.

Citește și:

A 698-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă