4.8 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 673: Mai multe orașe, printre care Kievul, vizate...

Rusia – Ucraina, ziua 673: Mai multe orașe, printre care Kievul, vizate de atacuri aeriene

Rusia a lansat în această dimineaţă o vastă serie de lovituri aeriene asupra mai multor oraşe din Ucraina, vizând în special capitala Kiev, precum şi Harkov (nord-est), Lvov (vest) şi Odesa (sud).

Explozii s-au auzit vineri dimineaţă la Kiev, unde “apărarea antiaeriană funcţionează activ” a anunţat primarul capitalei Vitali Kliciko, în timp ce o alertă aeriană generalizată pentru întreaga ţară a fost activată în jurul orei 5.00 GMT.

Trei persoane au fost rănite într-o lovitură asupra Konotop, în regiunea Sumî, unde o clădire rezidenţială a fost mai ales atinsă, potrivit administraţiei militare locale. Trei drone iraniene Shahed au fost distruse acolo, potrivit armatei.

Oraşul Harkov a fost supus la cel puţin zece lovituri în două valuri, care potrivit primelor informaţii nu au provocat victime, a anunţat şeful administraţiei militare locale, Oleg Sînegubov.

Cu toate acestea, un spital din cartierul Kîivski a fost avariat, a declarat poliţia locală.

Primarul din Harkov, Igor Terehov, a precizat că loviturile au fost efectuate de rachete S-300 şi X-22 şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică a transporturilor.

În Odesa, o clădire a fost avariată în urma unei lovituri în timpul nopţii, dar incendiul rezultat a fost rapid luat sub control, a declarat primarul Ghennadi Truhanov.

În Lvov, un oraş mai rar vizat, omologul său Andri Sadovîi a vorbit despre “două lovituri” într-un atac efectuat în total de “zece Shaded” în regiune.

Oficialul a menţionat “un incendiu într-o instalaţie crucială”, fără a oferi alte detalii.

Autorităţile au raportat de asemenea explozii în regiunea Nipro.

Potrivit armatei, “rachete ghidate” au fost lansate de bombardiere ruseşti Tu95MS, scrie Agerpres.

Citește și:

A 672-A ZI DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nicușor Dan s-a decis: va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei pentru a câştiga şi că...

Discursul lui George Simion de la Timișoara, de studiat în școlile politice

Recunosc, de mult nu am mai ascultat un discurs atât de bine elaborat, atât de complex și de asertiv, ca cel al lui George...

Nicușor Dan s-a decis: va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că va candida pentru un nou mandat de edil al Capitalei pentru a câştiga şi că...
Ultima oră
Pe aceeași temă